""
""

Novi Marko Van Basten (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.11.16. | 19:40

"Iste su visine, konstitucije, obojica su brzi i imaju razoran šut. Možda će uskoro biti na istom nivou“, kaže otac Kaspera Dolberga koji je zapalio Holandiju

Mlada zvezda Ajaksa Kasper Dolberg preodređen je da postane novi Marko Van Basten - barem ako to pitate njegovog oca. Ukoliko je 19-godišnji napadač mislio da spusti malo ta prevelika očekivanja njemu najbližih, sada je kasno. 

Izabrane vesti

Dolberg se letos probio u prvi tim posle prodaje Arkadijuša Milika Napoliju za 32.000.000 evra. Impresivan je do sada, a osam golova na 12 utakmica uticale su na činjenicu da se već sada za njega interesuju pojedini klubovi iz Premijer lige.

Poređenje sa jednim od najvećih svetskih fudbalera i ikonom holandskog fudbala usledilo je nakon što je Dolberg postigao het-trik za samo 37 minuta u jučerašnjem trijumfu nad NEC-om od 5:0. Tako brzu seriju golova Van Basten je recimo pravio za 22 minuta i to davne 1984. godine.

Ukoliko Dolberg nastavi da se pravilno razvija, podsetimo nedavno je debitovao i za A tim reprezentacije Danske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, njegov otac se nada lepoj karijeri.
„Vidim mnogo sličnosti između Kaspera i Marka Van Bastena. Naravno da bi bilo lepo da krene njegovim stopama. Iste su visine, konstitucije, obojica su brzi i imaju razoran šut. Možda će uskoro biti na istom nivou“, rekao je otac fudbalera Ajaksa.

Kasper Dolberg stigao je u Amsterdam iz danskog Silkeborga u leto 2015. godine, a nakon što je proveo godinu dana u omladincima, promovisan je u prvi tim ovoga leta. Zajedno sa zemljakom Nikolajem Jorgensenom iz Fejenorda i Enesom Unalom iz Tventea (na pozajmici iz Mančester Sitija), drži čelo liste strelaca.

Sa slavnim klubom iz Amsterdama ima ugovor do 2021. godine, a tehnički direktor Mark Overmars obećao je da ga neće pustiti nigde iz Ajaksa u narednom periodu.
„Isuviše je mlad da ide u inostranstvo, barem dok ne odigra nekoliko sezona ovde. I Kasper sam zna da je potrebno neko vreme da igra najbolje što može za Ajaks“, zaključio je Overmars.

Dakle, obratite pažnju na ovog momka u nedeljama koje slede...

(FOTO: Action Images) 


tagovi

AjaksEredivizijaEvropaHolandijaMarko Van Basten

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara