""
""

Novi UO Vaterpolo saveza: Sve sami političari i biznismeni, a gde su sportisti?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.13. | 08:49

Jedino je bivši reprezentativac Anto Vasović izabran za predsednika Stručnog saveta

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Zoran Babić rekao je da novoizabrani članovi Upravnog odbora te organizacije nemaju želju za promocijom, već da ih vodi iskrena ideja da pomognu trofejnom sportu.

Skupština Vaterpolo saveza izabrala je Upravni odbor i Stručni savet, na čijem čelu je bivši državni reprezentativac Anto Vasović, a zanimljivo je da je među 11 članova izabran ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.
"Drago mi je da je prihvaćen ovakav sastav jer su tu ljudi koji nemaju želju za promocijom, već ih vodi iskrena ideja da pomognu trofejnom sportu. Probleme finansiranja rešavamo polako, ali je važnije i da pobedimo sopstvene sujete. Raduje me da je bilo još kandidata za UO, i 20 mesta bi bilo malo, zato ćemo raditi na proširenju. Zadovoljan sam i što je sednica protekla u mirnom tonu sa korektno iznetim mišljenjima i mislim da smo na dobrom putu", rekao je Babić, a preneo sajt Vaterpolo saveza.

Izabrane vesti

Osim predsednika Babića, u Upravnom odbroru su Aleksandar Vulin (ministar bez portfelja), Nikola Petrović (Elektromreže Srbije), Zoran Milić (izvršni direktor u Lasti), Ilija Samardžić (direktor Beogradske poslovne škole), Zoran Bašanović (vlasnik Skaj plus TV, savetnik prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića za privredu), Miloš Tomić (direktor Uprave carina), Branislav Malović (savetnik generalnog direktora JAT ervejz), Mihailo Jovanović (direktor direkcije za IT PTT Srbija), Dejan Stanojević (direktor Specijalne bolnice Merkur Vrnjačka banja) i Goran Bojović (izvršni direktor boje i lakova Zvezda Helios).

Anto Vasović je izabran za predsednika Stručnog saveta pošto je Igor Milanović odustao od kandidature, a članovi su Jugoslav Vasović (Radnički), Viktor Jelenić (Crvena zvezda), Miodrag Perišić (Beograd) i Mirko Bradajić (Partizan).
"Velika je odgovornost za ovaj sastav, očekujem pomoć dobronamernih ljudi, a prioritet je da odrednica vaterpolo nacionalni sport i zaživi. Mi smo u prošlosti imali velika dostignuća, perjanica smo srpskog sporta i obaveza je da to budemo i dalje. Imali smo period narušenih odnosa, sada to moramo da pomirimo, da ne stavljamo lični interes ispred opšteg. Verujem da ću u tome uspeti koristeći i asove starije generacije, spreman sam da radim punom parom i imam poverenje u ovaj tim", rekao je Vasović.

Najavljeno je da će biti predloženo proširenje oba tela Vaterpolo saveza, a ta promena Statuta bila bi usvojena na sledećoj sednici.

Babić je najavio i formiranje Predsedničkog saveta u koji bi ušli bivši predsednici nacionalnog saveza i poznati vaterpolo radnici.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijavaterpoloVaterpolo Savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara