"Adam Mičel"
"Adam Mičel"

Novozelanđanin Mičel: Sanjam Zvezdu od svoje 10. godine! Znam malo hrvatski - da se snađem

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.16. | 11:11

Štoper crveno-belih dao intervju za Stuff.co.nz sa Novog Zelanda gde je govorio o svom novom klubu iz Beograda

Adam MičelNije baš česta situacija da Novozelanđanin ostvari svoje snove tako što će potpisati za klub u Srbiji, ali upravo to se dogodilo sa Adamom Mičelom. Prošle nedelje ovaj 20-godišnjak je potipisao jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom i u razgovoru sa medijima u domovini otkrio je mnogo zanimljivih detalja.

Kaže, od 10. godine san mu je bio da potpiše za Zvezdu.
"To je moj san od 10. godine. Da uzmem olovku i da potpišem za tako veliki klub u Evropi. Ogroman uspeh za mene! Sada samo treba da radim vredno i da odigram neke minute ove godine i da se dokažem", istakao je Mičel.

Izabrane vesti

Ovaj fudbaler ima hrvatske korene sa majčine strane, samim tim i pasoš te zemlje. To mu je omogućilo da lakše putuje i igra u Evropi, pa je došao na tronedeljnu probu u Zvezdu, koju je na kraju prošao. Mičel svojim sunarodnicima otkriva kako je izgledalo to iskustvo.
"Doslovce sam ubačen u prvi tim i tretiran kao svaki drugi igrač. Dobio sam opremu i svoj broj. Dobro sam se uklopio, tako mi se čini. U stručnom štabu su istakli da su zadovoljni mojom brzinom i tehničkim umećem i da imam potencijala", otkrio je Mičel.

Zvezda dovela prvo pojačanje – štoper potpisuje na godinu dana! (VIDEO)

Ovaj fudbaler koji je trenutno na Novom Zelandu i ekipi će se pridružiti 13. juna kaže da mu sporazumevanje nije veliki problem.
"Srpski i hrvatski jezik su skoro isti, a znam malo hrvatskog čisto da se snađem. Ima nekoliko stranaca u klubu, znajku engleski, kao i ostali igrači koji ga govore dobro. Sve mi to pomaže", ističe Mičel.

Mičel ističe da je celokupno profesionalno okruženje mnogo drugačije od svega što je do sada iskusio.

"Mom telu je bilo potrebno vreme da se navikne. Posle leta od 30 sati sledeći dan sam trenirao i to je bio šok za moj organizam. Posle nedelju dana sam se navikao na dva treninga dnevno i na kraju se izborio za ugovor", zaključio je Mičel koji je rođen 1996.godine i koji je bio standardnan član selekcije Novog Zelanda na prošlogodišnjem Mundijalitu.

Ove sezone je odigrao deset mečeva za Vaibop Junajted, a u nastavku karijere nosiće dres koji priželjkuje polovinu svog života.

(FOTO: Printskrin)


tagovi

SuperligaSrbijaEvropaFK Crvena zvezdaAdam Mičel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara