""
""

Obamejanu 56.000.000 evra, Dortmundu 70.000.000 plus mlada nada! Zamena u napadu je Argentinac

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.17. | 12:26

Borusija će dovesti dvojicu napadača na njegovo mesto

Nema više nikakve dileme, samo se čeka zvanična potvrda prelaska Pjer-Emerika Obamejana u Pari Sen Žermen.

Izabrane vesti

Bild jutros donosi sve detalje transfera, sve tri strane su zadovoljne postignutim dogovorom. Iako je Borusija pokušavala da ne popusti, na kraju je kapitulirala kao u slučaju nekih drugih zvučnih odlazaka prethodnih godina. Pristala je na obeštećenje od 70.000.000 evra što će biti ubedljivo najskuplja prodaja u istoriji kluba. Rekord je bio Mhitarjanov transfer u Junajted prošlog leta za 42.000.000 evra.

Još pre Borusije, svoje uslove sa Svecima je dogovorio napadač iz Gabona. Ugovor na četiri godine vredan 14.000.000 evra po sezoni! U Borusiji je imao 8.000.000 evra godišnje, isto mu je nudio i Milan, Kinezi su davali više. Ostao je u Evropi, igraće za vrhunski tim i dobio je maksimalan ugovor. Bolje nije moglo... Prethodnih dana se već isleio iz kuće u Dortmundu i pazario je vilu u elitnom kraju Pariza.

Pored novca, Borusija će dobiti i jednog igrača Pari Sen Žermena kao kusur u transferu. Reč je o Žan Kevinu Ogustanu, talentovanom napadaču kluba iz Pariza. Ima samo 17 godina, važi za veliku perspektivu francuskog fudbala, u svim mlađim reprezentativnim kategorijama je bio standardna „devetka“ i davao je golove. Ali u klubu iz Pariza se nije izborio za veću šansu. Iako je dve godine u prvom timu, ostao je u senci Kavanija i ostalih napadačkih zvezda, a nije mu pomogla ni formacija Svetaca sa samo jednim klasičnim napadačem. Na 31 meču za PSŽ u svim takmičenjima je dao samo dva gola i uglavnom dobijao šansu na kašičicu.

Borusija ga odavno snima i želela je da ga dovede i prošle zime. Ima planove da mu pruži veću minutažu i razvije ga u napadača top klase. Ali za početak, sa pozicije rezervnog napadača.

Za ulogu startnog centarfora, Milioneri su već odabrali kandidata. Obamejanove golove bi trebalo da nadoknadi sjajni Argentinac Lukas Alario iz River Plejta. On je bio ranije na meti Monaka, Intera, Totenhema, VBA i još nekih klubova, a velikan sa Monumentala insistira na otkupnoj klauzuli od 24.000.000 evra. Što nije nikakav problem s obzirom na ogroman novac koji će nemački klub inkasirati od transfera Gabonca.

Borusija je već dovela tri pojačanja. Prvo je iz Leverkuzena stigao Omer Toprak za 12.000.000 čiji transfer je ugovoren još pre godinu dana. Potom je iz Pari Sen Žermena za samo 450.000 došao talentovani štoper i kapiten omladinske reprezentacije Francuske, Dan-Aksel Zagadu, a danas je zvanično potvrđen i 20.000.000 evra težak transfer ofanzivca Maksimilijana Filipa iz Frajburga o čemu ste mogli da čitate OVDE.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaFrancuskaLiga 1Lukas Alariomeđunarodni fudbalNemackaPari Sen ŽermenPjer Emerik ObamejanRiver PlejtŽan Kevin Ogustin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara