""
""

Očajna Zvezda zimuje u kupu: Pojedinci se ponašali kao džangrizavi referenti državnih preduzeća! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.10.16. | 17:50

Crveno-beli pružili sramnu partiju, ali golovima u finišu pobedili BSK iz Borče sa 3:0

Desilo se i to: posle četvorogodišnje apstinencije Crvena zvezda je uspela da prezimi u Kupu Srbije. U ovih nekoliko reči nije satkana srž dešavanja na Marakani, tokom kojih su crveneli obrazi navijača vladajućeg šampiona. Skoro kao u sudaru sa Sasuolom, Crvena zvezda je delovala kao karikatura od tima, ali je zahvaljujući Srniću, Vijeri i Andriji Lukovića protiv BSK-a iz Borče izbegla prošlogodišnji sramotni scenario kada je odučena od fudbala u sudaru s Borcem. Poebda od 3:0.

Izabrane vesti

Ne bi bilo zgoreg da snimak današnje predstave arhiviraju odgovorni iz Ljutice Bogdana kako bi budućim pokolenjima pokazali kako ne smeju da se ponašaju pojedinci s profesionalnim ugovorima s Crvenom zvezdom. Ma kakav protivnik bio. Ravnodušnost, melanholija, totalna desinhornizacija, nervoza i javašluk su bili sastojci igre domaćeg tima. I onih 1.000 navijača što je došlo do Ljutice Bogdana verovatno je imalo osećaj da je izgubilo dva dragocena sata života. Finiš je doneo rezultat, ali nije popravio bledunjav utisak.

Sve je izgledalo otužno: nikad praznije tribine, siv jesenji dan, neinspirativan protivnik. Međutim, bol u preponama pojedinih fudbalera Crvene zvezde prevazilazio je i takvo okruženje. Da je šampion Srbije ozbiljan klub - kao što nije - pljuštale bi kazne posle nedela u režiji domaćih igrača posle prvih 45 minuta. Blago rečeno, ekipa s Marakane je izgledala kao da ju je neko puškom naterao da istrči na teren. A bilo je tu pojedinaca koji su debitovali i koji su grčevito bore za minutažu u prvenstvenim okršajima.

Nema tu opravdanja, niti alibi priča kako ekipa sastavljena za megdan protiv Borče nije igrala zajedno ni na treningu. Malobrojni navijači prepoznali su to već u prvom delu prvog poluvremena. Holanđanin Donald nesumnjivo jedan od najboljih ovosezonskih pojedinaca Crvene zvezde, izgledao je kao džangrizavi mlađi referent iz nekog propalog državnog preduzeća. Odrađivao je posao i grešio u pasu, a ništa bolje nisu izgledali ni ostali pojedinci iz domaćih redova. Ne čudi onda što su domaći imali više nervoznih mahanja rukama i kritikovanja saigrača od konkretnih pokušaja da se ugrozi Slaviša Bogdanović.

Drugoligaš iz Borče je bio ravnopravan. Tačnije, u najmanju ruku ravnopravan. Gost, sa četvoricom bivših omladinaca Crvene zvezde u startnoj postavi, nije bio inferioran ni u posedu lopte, ni kada se računaju smisleni napadi. Samo da je bilo malo više kuražnosti u redovima BSK-a, Zvezda je mogla utakmicu da krene iz ozbiljnog rezultatskog minusa. Krilni igrač Željko Žerađanin, nekadašnji saigrač Marka Grujića, Vukašina Jovanovića i Luke Jovića iz omladinskih dana, pokazao je ozbiljan motiv da kazni indolentne igrače matičnog kluba. Imao je i par solidnih šansi za tako nešto.

A šta su crveno-beli uradili? Pa gotovo - ništa. Davili su se u potezima više, odbijali o gustu zonu Borčana i bacili poluvreme u bunar. Nije bilo Babunskog, Andrija Luković je tek povremeno pokušavao, debitant Stefan Milošević se izborio za jedan kršten izlet napred, a Ugo Vijeira je imao radijus kretanja šestara. Komedija od igre. Za zvižduke posle prvog poluvremena.

Zaslužili su igrači BSK-a čestitke, kao i njihov trener Dragan Aničić. Ostavljao je strateg gostiju livadu ispred Tomasa Fibela znajući da francuski štoper nije sa loptom na “ti” odnosno da od njega ne možete da očekujete smrtonosne lopte ka krilima ili napadaču Vijeiri. Za Zvezdu je vreme počelo ozbiljno brzo da teče nakon što Portugalac na asistenciju Le Taleka nije iskoristio zicer. Nije vredeo ni pokušaj Andrije Lukovića iz slobodnog udarca, pa se sve svelo na partizanski “o-ruk” sistem bez plana. Čista stihija. Kao mnogo puta ove sezone Zvezda je me prelomila na individualni kvalitet. Javio se u 68. minutu Andrija Luković, zategao praćku sa 20 metara, a odbijenu loptu od stative u mrežu je sproveo Slavoljub Srnić.

Posle toga sve je bilo lakše. Na pogodak Srnića nadovezao se i potez Vijeire. Za tek poneki aplauz, a pamtiće se da je debi na zvaničnim mečevima upisao jedan od najboljih igrača omladinskog tima Luka Adžić. U finišu meča je Zvezda stigla i do trećeg gola pošto je kapiten gostiju Plavšić skrivio penal nad Donaldom, a Orlandić je bio siguran sa bele tačke. 

CRVENA ZVEZDA - BSK BORČA 3:0
/Srnić 68, Vijeira 70, Orlandić 87. penal/

Beograd.
Stadion: Rajko Mitić.
Sudija: Marko Popović.

Crvena zvezda: Supić, Petković, Le talek, Fibel, Milošević (od 63. Anđelković), Donald, An. Luković. Babunski (od 75. Adžić), Plavšić, Srnić, Vijeira (od 72. Orlandić).

BSK Borča: Bogdanović, Iličić, Grbić, Cvetković, Marinković, Plavšić, Janković, Kiković, Džugurdić (od 44. Jokić), Pobulić, Žerađanin.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Ugo VijeiraSuperligaSrbijaSlavoljub SrnićPrva liga SrbijeFK Crvena zvezdaBSK Borča

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara