""
""

ODLUČENO JE: Kraj Van Galove ere u Junajtedu! Žoze Murinjo u ruke uzima vreli krompir

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.05.16. | 22:15

Ispunila se najveća želja ser Aleksa Fergusona

Gotovo je, kraj, nema više! Dočekali su konačno i navijači Mančester junajteda vest koja im se provlačila kroz misli praktično od starta sezone - eri Luja van Gala na klupi Đavola došao je kraj, a umesto njega vreli krompir u ruke uzima Žoze Murinjo!

Izabrane vesti

Uprkos osvajanju FA Kupa u tesnom duelu sa Kristal Palasom, holandski stručnjak će u toku sledeće nedelje spakovati kofere, napustiti kancelariju i prepustiti je čoveku kojeg je ser Aleks Ferguson oduvek video kao naslednika u jednom od najvećih klubova sveta. 

Kako javljaju BBC, Gardijan i Telegraf, između ostalih uglednih medija u Velikoj Britaniji, Žoze Murinjo će kao novi menadžer Mančester junajteda biti i zvanično predstavljen već koliko u ponedeljak ili utorak. Definitivni dogovor sa Posebnim je, kako se ističe, postignut neposredno pre početka finalne utakmice FA Kupa, ali se samo čekalo da se meč završi kako bi informacija dospela u javnost. 

Luj van Gal tako stavlja tačku na možda i svoj poslednji trenerski angažman, godinu dana ranije nego što to slovo ugovora kaže. Mada jeste sezonu završio sa jednim peharom, to ni pod kojim uslovima ne može da bude dovoljno kada se u dve sezone utroši gotovo 400.000.000 evra na razna pojačanja, od kojih mnoga nisu ni delom opravdala ogroman uloženi novac. 

Žoze Murinjo će na raspolaganju imati veliki budžet, ali i potpunu slobodu da napravi još jednu veliku transformaciju tima, jer se očekuje da Old Traford napuste mnogi  igrači iz sadašnjeg kadra. 

Videćemo samo ko će na kraju ostati...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Žoze MurinjoPremijer ligaprelazni rok leto 2016Luj van GalEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara