""
""

OFK Beograd o optužbama Sindikata: Nismo krivi mi, nego birokratija

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.17. | 11:34

Romantičari izdali saopštenje

Izabrane vesti

U ime kluba sa Karaburme koji je optužen da nije isplatio svog bivšeg igrača Darija Damjanovića, a da je u FSS poslao potvrdu da jeste, na osnovu čega mu je skinuta zabrana registrovanja novih fudbalera, generalni sekretar Romantičara Aleksandar Pivić kazao je sledeće:

"Tek posle konferencije iz medija smo saznali da je OFK bio jedna od tema i da je stavljen u isti koš sa Borcem, Novim Pazarom i Jagodinom. Želim da pojasnim situaciju u kojoj smo se našli i mi i naš nekadašnji fudbaler, kao i Disciplinska komisija FSS. Uz pomoć jednog kluba iz Superlige od koga smo imali potraživanja obezbedili smo potreban novac, zahvalni smo tom klubu, njegovom vlasniku i rukovodstvu, kao i finansijskoj službi koja je uložila dosta napora kako bismo rešili problem. Novac je u petak 17. februara, poslednjeg dana dana prelaznog roka, uplaćen trojici igrača kojima se dugovalo i dokaze o uplati poslali smo u FSS koji nam je skinuo zabranu registrovanja novih fudbalera. Problem nastaje u ponedeljak 20. februara kada banka vraća uplatu za jednog od te trojice jer je Dario Damjanović nerezident. Od tada kreću muke i nas u OFK Beogradu i kluba koji je novac uplatio, kao i Darija Damjanovića koji tim novcem već trebalo da raspolaže. Potrošili smo nekoliko dana dokazujući ljudima u banci da je Damjanović bio fudbaler OFK Beograda, da je u to vreme imao urednu radnu dozvolu i da je zakonom dozvoljena isplata zaposlenima asignacijom kada je jedan subjekat u blokadi. Kada smo to konačno rešili i kada je banka odobrila transfer novca, u toku jučerašnjeg dana problem je napravila poreska uprava. Danas ćemo i njima poslati celu dokumentaciju i dokaze. Nadamo se da će u toku dana sve biti rešeno i da će Dario Damjanović dobiti svoj novac. 

Iz mog ugla, za problem i nesporazum koji je nastao kriva je birokratija. U celoj ovoj situaciji nije kriv ni OFK Beograd, ni klub koji je novac uplatio, ni FSS koji je dobio dokaz o uplati i na osnovu dokaza nam ukinuo zabranu. Nije kriv ni sindikat Nezavisnost koji radi sjajan posao štiteći prava fudbalera, a najmanje Dario Damjanović  koji nije dobio novac posle čega je sve prijavio sindikatu", stoji u nekoj vrsti saopšteja Romantičara.


tagovi

aleksandar pivićDario DamjanovićOFK BeogradPrva liga SrbijeSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara