"Džon teri, Nemanja Vidić, Robert Levandovski i Andrea Pirlo"
"Džon teri, Nemanja Vidić, Robert Levandovski i Andrea Pirlo"

Oko njih će se otimati evropski velikani: Gde će od leta igrati Vidić, Pirlo, Levandovski...? (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | pon. 14.10.13. | 19:45

Predstavljamo vam TOP 10 slobodnih agenata od juna

Džon teri, Nemanja Vidić, Robert Levandovski i Andrea PirloU danima kada izostaje najjača fudbalska akcija u Ligi šampiona, Ligi Evrope i najjačim ligama Starog kontinenta odlučili smo da vam donesemo listu TOP 10 igrača koji će narednog leta postati slobodni agenti, pa bi mogli biti interesantni na fudbalskom tržištu već u januaru, a posebno u junu. Do kraja sezone ima još mnogo vremena, međutim, ovi momci će biti u žiži javnosti u narednom periodu.

10. Tom Ins - Blekpul - ofanzivni vezista

Izabrane vesti

Iako je već nekoliko sezona pominje kao jedan od najvećih talenata engleskog fudbala, Blekpul je do sada nekako uspevao da izađe na kraj sa mnogobrojnim unosnim ponudama koje su stizale na račun člana Čempionšipa. Ipak, sada je situacija malo drugačija. Ins je u poslednjoj godini ugovora, a ako hoće nešto da zaradi na njemu, Blekpul će morati da ga se odrekne već u januaru, inače će otići bez obeštećenja. Na osam ligaških utakmica ove sezone upisao je četiri gola i vuče svoj klub ka Premijer ligi.

ZAINTERESOVANI KLUBOVI: Njukasl, Inter, Totenhem, Napoli, Kardif

9. Junes Kabul - Totenhem - desni bek, zadnji vezni

Ogroman broj povreda, posebno u poslednjih nekoliko sezona sprečile su Francuza da pokaže svoj puni potencijal. U prošloj sezoni ovaj 27-godišnjak je odigrao svega jednu utakmicu, a ove sezone bio je u igri na pet mečeva. Iako je imao ozbiljnih problema i dalje je visoko kotiran igrač na Vajt Hart Lejnu. Andre Vilas-Boas je spreman da sa njim nastavi saradnju, ali samo ako pokaže da su povrede iza njega. Dakle, igrač koji je svojevremeno bio poznat kao sjajan defaznivac velike snage, tehnički i taktički vrlo dobro potkovan, imaće vremena do kraja sezone da pokaže da i dalje zaslužuje dres Pevaca.

ZAINTERESOVANI KLUBOVI: Njukasl, Everton

8. Bakari Sanja - Arsenal - desni bek

Iskusni Francuz definitivno je mnoge iznenadio kada je odlučio da odbije ponudu Arsenala i ne produži ugovor s Tobdžijama. Fudbaler koji je 2008. godine stigao iz Osera vitalni je deo ekipe već godinama, a njegov eventualni odlazak mogao bi da znači i dolazak nove mlade evropske nade, s obzirom na to da je Arsen Venger poznat po štancanju zvezda. Ipak, sezona je duga, možda se nešto promeni, a Sanja dobije verovatno i poslednji veliki ugovor u karijeri. 

ZAINTERESOVANI KLUBOVI: Pari Sen Žermen, Monako

7. Majkl Kerik - Mančester junajted - zadnji vezni

Nije nikakva tajna - Majkl Kerik žarko želi da karijeru završi u Mančester junajtedu. Međutim, pitanje je da li će Dejvid Mojes imati sluha za tako nešto. Čovek koji je već sedam godina u Junajtedu bio je jedan od najstandardnijih igrača kod ser Aleksa Fergusona, a do sada je odigrao već 11 utakmica. Iako njegov golgeterski učinak nije tako dobar, reprezentativac Engleske je uvek davao svoj doprinos igri Đavola, tipični je vezista sa Ostrva, snažan, sjajan u defanzivni i distribuciji lopte, sa dosta pretrčanih kilometara. Biće interesantno videti da li će se Kerik zadržati na istom mestu i naredne sezone.

ZAINTERESOVANI KLUBOVI: ?

6. Viktor Valdes - Barselona - golman

Već dugo traje saga o odlasku španskog čuvara mreže iz redova Barse. Tokom leta je bio aktuelan Monako, sada se u igru uključio i Čelsi, a jedino što je sigurno je to da će Valdes defintivno na kraju sezone otići iz kluba i pokušati da ostvari uspeh u nekoj novoj sredini. Pitanje je samo kako će se posle 11 godina u Blaugrani snaći u novom klubu, koji god to bio.

ZAINTERESOVANI KLUBOVI: Monako, Čelsi, Arsenal

5. Džon Teri - Čelsi - štoper

Kapiten Čelsija još uvek nije dobio produžetak ugovora, a vrlo je moguće da ćemo ove sezone moći da vidimo sličnu "dramu" kao što je to bilo sa Frenkom Lampardom do letos. Bez obzira na to što Teri više ne igra u formi koja ga je krasila tokom prethodnih nekoliko sezona, sigurno je da se Roman Abramovič i Žoze Murinjo neće tako lako odreći svog štopera, bez obzira na to što se stalno negde pominje odlazak.

ZAINTERESOVANI KLUBOVI: Valensija, Monako, Galatasaraj, Fenerbahče

4. Adnan Januzaj - Mančester junajted - napadač

Ovih dana ceo fudbalski svet priča samo o jednom klincu - Adnanu Januzaju. Mladi Belgijanac albanskog poreka zaludeo je javnost svojim partijama u dresu Đavola, te su tako počele licitaje za koju će reprezentaciju igrati. Pominju se Albanija, Belgija, čak i Engleska i Kosovo (?!), a naravno, počele su i spekulacije vezane za produžetak saradnje. S obzirom na to da mu ugovor ističe narednog leta, Junajted je spreman da mu ponudi 15.000 funti nedeljnu platu, dok Januzaj traži 100.000 evra bonusa i 20.000 funti sedmično. On trenutno zarađuje 1.200 funti za svaki nastup, plus 6.000 za svaku pobedu. U slučaju da dogovora ne bude, jasno je da će ga neko od mnogobrojnih zainteresovanih klubova privoleti da promeni sredinu.

ZAINTERESOVANI KLUBOVI: Mančester Siti, Barselona

3. Nemanja Vidić - Mančester junajted - štoper

Produžetak saradnje ili kraj, vreme će pokazati. Godinama unazad Nemanja Vidić je jedan od najboljih štopera Starog kontinenta, te je zbog toga bio povezivan sa mnogim klubovima. Ipak, sve do sada njegovo stanje je bilo kristalno jasno, a sada... Ne znamo šta bismo vam rekli. Dejvid Mojes želi da Vidić dobije novi ugovor, ali uprava kluba ne reaguje. S druge strane, u poslednjih nekoliko dana ponovo je intenzivirana priča o odlasku u Italiju, tačnije Juventus. Veza je, kako mnogi kažu, njegov menadžer Silvano Martina, koji je u dobrim odnosima sa rukovodstvom Stare dame. 

ZAINTERESOVANI KLUBOVI: Juventus, Milan

2. Andrea Pirlo - Juventus - zadnji vezni

Uprava Milana napravila je verovatno najveću glupost kada je dopustila da Andrea Pirlo kao slobodan igrač ode iz kluba. Juve ga je bez problema prigrabio, međutim, sada se priča da Antonio Konte nije ubeđen da je Pirlo igrač koji može da donese razliku u igri Stare dame. Ovaj 34-godišnjak bio je instrumentalna figura u osvajanju prethodne dve titule i ne bismo mogli da se složimo sa rečima Kontea, koliko god da je on dobar trener. Jednostavno, to je Pirlo, jedan od najvećih fudbalskih mađioničara na svetu.

1. Robert Levandovski - Borusija Dortmund - napadač

Posle priče o odlasku Gereta Bejla najveća saga minulog leta bila je gde će otići Robert Levandovski. Popularni Terminator je bio meta Čelsija, Bajerna, Real Madrida, Mančester junajteda, Mančester Sitija, Arsenala... Mislimo da ne postoji klub koji nije bio zainteresovan za njega. Međutim, Poljak je već stao na muku navijačima Dortmunda izjavama da će karijeru nastaviti u Bajernu, iako je uprava Milionera odlučila da mu poslednju godinu ugovora "začini" znatno većom platom nego što je bilo predviđeno. Jasno je da bi Levandovski vrlo brzo mogao da postane jedan od najomraženijih igrača na Starom kontinentu, naravno ako krene putem Marija Gecea. Sve u svemu, biće vrlo interesantno videti gde će na kraju završiti "devetka" Dortmunda.

ZAINTERESOVANI KLUBOVI: Real Madrid, Bajern Minhen

(FOTO: Action Images)


tagovi

Adnan JanuzajAndrea PirloBakari SanjaDžon TeriEvropaJunes Kabulmajkl kerikmeđunarodni fudbalNemanja VidićRobert LevandovskiTom InsViktor Valdes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara