""
""

Oni su kraljevi Lige Evrope: Sevilji dovoljno 13 sekundi da počne da piše istoriju... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.03.15. | 22:56

Branilac trofeja napravio ogroman kapital u prvom meču na Madrigalu i juriša ka rekordnoj četvrtoj tituli

Španija će u četvrtfinalu Lige Evrope imati jednog predstavnika, a po svoj prilici to će biti branilac trofeja Sevilja. Aktuelni osvajač takmičenja je odbranu titule nastavio ubedljivim trijumfom u gostima nad Viljarealom od 3:1 i praktično napravio ključni korak za plasman među osam najboljih.

Izabrane vesti

Sevilja je na sjajnom putu da postane prvi klub u istoriji koji je četiri puta osvajao drugo po kvalitetu evropsko klupsko  takmičenje... I to za manje od deset godina, pošto su prvi put trijumfovali 2006. godine!

Sevilja je i večeras ispisala istorijske stranice Lige Evrope. Tek što je krenuo sa centra gostujući tim je ohladio Madrigal. Već u 13. sekundu, Vitolo je majstorski reagovao na dodavanje Gameira i postigao najbrži gol u istoriji ovog takmičenja. Već u 26. minutu je bilo dva razlike za goste. Stefan Mbija je prošle godine bio junak onog polufinala na Mestalji protiv Valensije, a večeras je pogodio mrežu Valensijinog lokalnog rivala. Kamerunac je glavom spakovao loptu u mrežu.

Viljareal je surovo kažnjen iako je igrao odlično. Šanse su se smenjivale pred oba gola i može se reći da su španski klubovi odigrali jednu od najlepših utakmica u takmičenju ove sezone. Nagrada za dobru igru Viljareala je stigla na početku drugog poluvremena kada je argentinska senzacija Lusijano Vijeto pogodio posle pravog karambola u kaznenom prostoru gostiju. Međutim, radost Viljareala je trajala kratko, pošto je posle samo dva minuta Kevin Gameiro vratio Sevilji dva gola prednosti i obezbedio joj ogroman kapital pred revanš u Andaluziji.

(FOTO: Action images)


tagovi

ViljarealŠpanijaSeviljaPrimeraLiga EvropeEvropaDenis Čerišev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara