Opet maler za Milionere - Rojs ne igra protiv Bajerna

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.03.18. | 18:57

Trener Borusije Dortmund Peter Šteger kaže da reprezentativac Nemačke ima problem sa povredom prepona

Marko Rojs - čovek zvani povreda! Taman se ove zime navijači Milionera ponadali da bi mogao da pruži pun doprinos u borbi Borusije Dortmund da što lakše i brže osigura mesto u Ligi šampiona sledeće sezone. Ipak, poslednje vesti iz Dortmunda kažu da on neće moći da pomogne saigračima u subotnjem velikom derbiju sa minhenskim Bajernom.

Rojs je na startu drugog dela sezone nagovestio da bi mogao da se vrati u prepoznatljivu formu. On je posle devet mesto pauze, takođe zbog povrede, odigrao pet utakmica i postigao tri gola. Sada Rojs ima problemsa povredom prepona, a prethodnih dana trenirao je samostalno.
“Baš zbog toga ne verujem da će usperi da se oporavi do vikenda”, rekao je trener Borusije Peter Šteger koji nije doživeo poraz u 12 ligaških mečeva otkako je u decembru preuzeo klupu Milionera.

Izabrane vesti

Rojs je zbog problema sa povredama propustio i poslednja dva velika reprezentativna takmičenja - Mundijal 2014. i Evropsko prvenstvo 2016. godine. Baš zbog toga očajnički želi da se oporavi kako mu se ne bi ponovila ista situacija i treći put zaredom.

Borusija za vodećim Bajernom zaostaje 18 bodova na tabeli, a u subotu bi eventualnom pobedom u Minhenu mogla da pokvari šampionsku žurku Bavarcima. Ako trenutno drugoplasirani Šalke na svom terenu ne pobedi Frajburg, a Bajern savlada Dortmund, ekipe Jupa Hajnkesa zvanično će odbraniti titulu prvaka.

Inače, pored Rojsa, trener Šteger za subotnji derbi neće moći da računa ni na Šinđija Kagavu koji je povredio članak.

Foto: Action images

 


tagovi

Marko RojsPeter Šteger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara