""
""

Opet povreda i opet to desno koleno! Aguerovo stanje uteralo strah u kosti, De Brujne debitovao, ali je „jedan kontakt“ Iheanačo slomio Kristal Palas (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.09.15. | 18:12

Arsenal odradio rutinski posao protiv Stouka, Sautempton jedva do boda, Norič pregazio Bornmut...

Crveni alarm ponovo se oglasio na Etihadu - Serhio Aguero se ponovo povredio i opet je stradalo desno koleno! Najbolji strelac Mančester Sitija doživeo je novi peh u pravom trileru viđenom na Selhurst Parku, gde je moćni Kristal Palas 90 minuta odolevao naletima najboljeg engleskog kluba, ali je golobradi Keleči Iheanačo spasao Građane i golom posle prvog kontakta doneo tri boda u poslednjim sekundama utakmice - 1:0.

Izabrane vesti

Prema prvim najavama, argentinski golgeter mogao bi da izostane sa terena u narednih mesec dana, s obzirom na istoriju problema sa desnim kolenom koje je Aguero imao tokom prethodnih godina. Međutim, daleko više od toga Manuela Pelegrinija i njegove saradnike zabrinuće činjenica da najbolji igrač Građana ima hronični problem sa ovim delom tela i da bi upravo ovaj problem mogao da dovede do toga da Aguero potpuno padne u senku i ne doživi svoj fudbalski maksimum. 

Na uštrb Aguerove muke priliku da upiše svoj drugi premijerligaški debi imao je Kevin De Brujne, koji je u 25. minutu zamenio povređenog kolegu, ali je svoju karijeru u Sitiju započeo na način na koji to nije priželjkivao.

Pravi teror ka golu Aleksa Mekartija izvršili su igrači Sitija, ali nijedan napad nije urodio plodom. Možda i najbolju priliku na utakmici propustio je Hesus Navas na startu drugog dela. Nanizao je španski reprezentativac odbrambene igrače, prodao nekoliko „lažnjaka“, ali je lopta na kraju prozujala pored gola. Da je postigao pogodak bio bi to apsolutno jedan od najlepših viđenih ove sezone, ali i u novijoj istoriji Premijer lige.

Nakon ovog poteza usledio je pokušaj Džejsona Pančona, koji je naterao Džoa Harta da izvuče keca iz rukava, „produži“ ruke i spreči loptu da uđe u gol. 

I taman kada su se navijači Kristal Palasa ponadali da će Sitiju biti prvi kamen spoticanja, usledila je akcija koja je šokirala sve. Samir Nasri je izrežirao solo akciju i pucao ka golu Mekartija, lopta se odbila do Kelečija Iheanača, koji je u igru ušao samo nekoliko sekundi ranije i iz prvog poteza srušio Kristalnu palatu. Siti tako ostaje jedini klub sa savršenim učinkom i bez primljenog pogotka. 

Arsenal je na svom Emirejtsu odradio rutinski posao protiv Stouka, koji je mnogo novca uložio u ovom prelaznom roku, ali rezultata i dalje nema - 2:0. 

Dugo je Stouk odolevao naletima razigranih Tobdžija, ali nisu uspeli da pronađu rešenje za hitronogog Tija Volkota, koji je iskoristio Ozilovu asistenciju i matirao Džeka Batlenda za svoj 11. pogodak u poslednjih 11 mečeva koje je počeo u startnoj postavi.

Samo u retkim prilikama Potersi su delovali kao dostojan rival, ali svaki pokušaj crveno-belih bio je osujećen. Tačku na treću pobedu u sezoni stavio je Olivije Žiru u finišu meča, a da je bio samo malo lucidniji Arsenal bi upisao ubedljiviju pobedu, a Francuz bi postigao bar još jedan gol.

PREMIJER LIGA - 5. KOLO

Subota:

Everton - Čelsi 3:1 (2:1)
/Nejsmit 17, 22, 82 - Matić 36/

Arsenal - Stouk 2:0 (1:0)
/Volkot 31, Žiru 85/

Votford - Svonsi 1:0 (0:0)
/Igalo 59/

Norič - Bormut 3:1 (1:0)
/Džerom 35, Hulahan 52, Džarvis 67/

VBA - Sautempton 0:0

Kristal Palas - Mančester Siti 0:1 (0:0)
/Iheanačo 90/

18.30 Mančester junajted - Liverpul

Nedelja:

14.30 Sanderlend - Totenhem
17.00 Lester - Aston Vila

Ponedeljak:

21.00 Vest Hem - Njukasl

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tio VolkotStoukSerhio AgueroPremijer ligaMančester SitiKristal PalasKevin de BrujneEvropaEngleskaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara