"Luis Suarez"
"Luis Suarez"

Optuženi, branite se! Suarez tvrdi da ga je Kjelini udario, selektor ga podržava: Manite se jeftinog morala

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.06.14. | 23:05

FIFA, ipak, pokreće istragu protiv napadača Urugvaja

Luis SuarezLuis Suarez je opet u centru pažnje. Ovoga puta ne zbog golova i(li) asistencija, već usled reprize njegovog kanibalskog instikta, čija je žrtva na utakmici sa Italijom bio Đorđo Kjelini.

Napadač Urugvaja, međutim, nije ni trepnuo okom, iako se svet zgražava nad njegovim postupkom.
„Takve stvari se dešavaju u kaznenom prostoru. Bili smo u kontaktu, rame na rame, a tom prilikom sam dobio sam udaracu oko“, tvrdi Suarez.

Izabrane vesti

U njegovu odbranu stao je i selektor Oskar Tabarez.
Nisam video incident, verujem da nije ni sudija. Za mene, ali i narod u Urugvaju, ima daleko važnijih detalja o kojima bi trebalo da pričamo nego o tome. Možda je Suarez pogrešio, ali ne zaboravite da je on i jedna od omiljenih meta medija“, rekao je iskusni stručnjak.

Novinari na konferenciji za medije, ipak, nisu mogli da prestanu da zapitkuju Tabareza o Suarezovom ispadu, pa su ga iznervirali.
Ljudi bi trebalo da se koncentrišu na njegovu igru. Umesto toga, prema Luisu postoji evidentna netrpeljivost. Ako primetimo da ga neko napada, a to se očigledno dešava na ovoj konferenciji, moramo da ga branimo. Uostalom, ovo je Mundijal, a ne jeftino moralisanje“, dodao je Tabarez.

Inače, FIFA je najavila da će pokrenuti istragu protiv Suareza.
Čekamo izveštaj sudija i sakupićemo sve neophodne podatke kako bismo doneli ocenu“, rekao je portparol FIFA Delija Fišer.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalOskar Tabarezmeđunarodni fudbalLuis SuarezJužna AmerikaBrazil2014DBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara