Orbanovo čedo na pragu najvećeg uspeha u istoriji kluba!

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.05.18. | 12:45

Puškaš Akademija brani četiri gola prednosti iz prvog meča protiv Debrecina

Čedo mađarskog premijera Viktora Orbana i prijateljski klub Videotona je na pragu najvećeg uspeha u istoriji! Puškaš Akademija, čiji je Orban jedan od dvanaestorice osnivača i glavni finansijer, na gostovanju Debrecinu brani četiri gola prednosti iz prvog meča (4:0). 

Utisak je da će pulenima Atile Pintera, nekadašnjeg selektora Mađarske i dugogodišnjeg defanzivca Ferencvaroša, biti dovoljan i jedan pogodak da se plasiraju u finale kupa. U borbi za trofej čekaće ih bolji iz duela Ujpešt - Balmazujvaroš u kojem Ujpešt ima gol suficita uoči revanša.
"Ništa još nije gotovo. Moramo da učinimo sve kako bi se domogli finala. Igrači imaju priliku da ispišu istoriju Puškaš Akademije", rekao je Pinter, koji je u ulozi trenera 2004. i 2005. godine osvajao kup sa Verencvarošem, odnosno Sopronom.

Izabrane vesti

U taboru domaćina, za koje nastupa i srpski internacionalac Danilo Sekulić, kao da su se oprostili od finala. Protiv Puškaš Akademije igraće samo za čast...
"Želimo da pokažemo samo da nije tolika razlika između ova dva tima", istakao je Andraš Herceg.

Da Puškaš Akademija ne sme da se opušta, svedoči i rezultat prvog ovosezonskog dvoboja, kada je Ferencvaroš pred svojim navijačima slavio sa 3:0. Podsetimo, u martu je u Felčutu, rodnom selu Viktora Orbana i najbogatijem mađarskom naselju po glavi stanovnika, utakmica završena bez golova. Inače, Puškaš Akademija nikada nikada nije slavila u Debrecinu, naprotiv. Poklekla je na pet od ukupno šest gostovanja, a izuzev tog jednog kada je izvukla bod (1:1), svaki put je između dva i četiri gola.

Ne bi bilo iznenađenje da Debrecin danas pobedi i na taj način sačuva obraz, mada je prvi učesnik finala bio poznat još 18. aprila...

Foto: Action Images


tagovi

Viktor OrbanAkademija PuškašKup MađarskeDebrecinsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara