"Đorđević"
"Đorđević"

Đorđević za MOZZART: Neka nas Hrvati slobodno dočekaju kao autsajdere (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 16.02.13. | 11:26

"Iako su nama bodovi preko potrebni, možda je veći pritisak na Hrvate pošto igraju kod kuće, gde smatraju da će nas dobiti lagano. Specifična utakmica u kojoj treba ući rasterećeno i hladne glave“, kaže srpski napadač

ĐorđevićSrbi će na stadionu Maksimir, 22. marta, pisati istoriju. Ili će biti pukovnici ili pokojnici. U slučaju pobede nad Hrvatskom vratiće se u igru za plasman na Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu i biće dočekani kao heroji, u suprotnom završiće kvalifikacije i biće omraženi u očima nacije.

Selektor Orlova Siniša Mihajlović skoro da u glavi ima formaciju i tim koji će 22. marta istrčati protiv Vatrenih. Jedina dilema je ko će se naći u samom špicu napada, a nekako za to goruće mesto najviše figurira Filip Đorđević. Golgeter Nanta je na debiju u pobedi protiv Čilea (3:1) postigao gol i asistirao, dok je u duelu sa Kiprom stvarao sebi i drugima šanse, te pogodio i stativu (3:1)…
“Evidentno je da napredujemo i igramo sve bolje. Moram da priznam da sam iznenađen kvalitetom naše reprezentacije, uprkos tome što javnost smatra da pojedinci na zaslužuju da se nađu tu gde jesu, što je pogrešan utisak. U to sam se uverio lično za veoma kratko vreme. Niko nije slučajno u nacionalnom timu“, uverava Đorđević za MOZZART Sport.

Duel sa Hrvatskom, iako ima još više od mesec dana do njega, uveliko počinje da zaokuplja pažnju.
„Stvorila se neka slika da su oni favoriti, a mi autsajderi. Dobro, neka tako misle, međutim, podsećam da nismo slabi ni na papiru. Činjenica je da su oni dugo na okupu, uigraniji, imaju dobre rezultate i mesto na tabeli koje im daje pravo da budu opušteniji i samouvereniji. E, na tu kartu idemo. To je naša šansa, hoćemo da napravimo iznenađenje pošto su nas svi otpisali“.

Izabrane vesti

FRANCUSKA SKUPŠTINA RASPRAVLJALA O BEKAMOVOJ PLATI

Dolazak Dejvida Bekama u PSŽ, posle Zlatana Ibrahimovića i Tijaga Silve, dodatno je  raspametio Francuze.
„Dugo se spekulisalo i niko nije očekivao da će se to zaista i dogoditi, pošto se čekalo do poslednjeg dana prelaznog roka. Francuzi su najviše pričali o njegovoj plati, pa se to u jednom trenutku sa fudbalske pozornice preselilo na političku, gde se raspravljalo čak i u skupštini. Francuzi su generalno ljubomorni na strance koji zarađuje više od njih. Kada se već spominju zarade, da dodamo da je donet novi zakon gde će porez biti žestok za milionske plate. Umesto dosadašnjih 45, iznosiće 75 odsto. Predsednik Francuske Oland smatra da je 30.000 evra godišnje sasvim dovoljno da se normalno živi“, prenosi Đorđević.

Pritisak je, kako se čini, pravilno raspodeljen na obe strane.

„Pritiska će svakako biti, ali ne na terenu, već na tribinama. Iako su nama bodovi preko potrebni, možda je veći pritisak na Hrvate pošto igraju kod kuće, gde smatraju da će nas dobiti lagano. Specifična utakmica u kojoj treba ući rasterećeno i hladne glave“.

Srbija se na poslednje dve utakmice na strani raspucala. Sada se očekuje gol kada je najpotrebnije.
„Niko ne zna kako će se utakmica razvijati. Nekada gineš 90 minuta i ne zatreseš mrežu, a nekada ne moraš ni da mrdneš, a daš gol. Zadovoljan sam sobom, žao mi je što i protiv Kiprana nisam dao gol, jer bi mi to mnogo značila na samopouzdanju. Meni je lakše kada igram za reprezentaciju nego za klub. Ulazim mnogo više u šanse. Verovatno je i plod toga što se sa većinom igrača poznajem što iz Zvezde, što iz mlade reprezentacije, tako da sigurno postoji određeni automatizam“.

U narednih pet nedelja mnogi će „kupuvati“ mesto u prvoj postavi Orlova.
„Ima još nešto više od mesec dana do Hrvata, tako da će do tada dosta zavisiti od forme igrača u matičnim klubovima. Na Mihajloviću je da izabere najboljih 11 i nema sumnje da će se svi potruditi da ga stave na slatke muke“.
ĐorđevićPriliku za počne bodovanje Đorđević će imati već danas u dresu Nanta protiv Gengampa u 25. kolu Lige2.
“Sastajemo se sa jednim od direktnih konkurenata za povratak u elitu. Konačan cilj je izuzetno težak, jer se svi klubovi koji pretenduju za plasman u Ligu 1 nalaze jedni od drugih na bod, dva ili tri. Nikako da se odlepimo od pratioca, ali iskreno verujem da ćemo uspeti da se domognemo društva najboljih“.

PREDSEDNIK NANTA ODBIO BORDO I SENT ETJEN

Malo je nedostajalo da Đorđević u minulom zimskom roku promeni sredinu...
„Interesovali su se Bordo i Sent Etjen. Bilo je i drugih klubova, njihovi predstavnici su svake nedelje na stadionu, međutim, predsednik Nanta nije hteo ni da čuje. Sve je prolongirano za leto“, kaže Đorđević.

A tamo je PSŽ neprikosnoven. Kako stvari stoje, titula će se vratiti na Park Prinčeva posle 20 godina čekanja.

„PSŽ uzima titulu, imaju šest bodova prednosti i suviše su jaki da bi to olako prokockali. Još ako uzmemo u obzir da Marsej i Lion posustaju, onda dileme nema ko će biti prvak. U Ligi šampiona takođe mislim da će daleko dogurati, možda i do same završnice. Dosta će zavisiti od Ibrahimovića. Sve se vrti oko njega“, zaključio je Đorđević.


Piše: Goran Božanović
goran.bozanovic@mozzartbet.com

(FOTO: Action images, fcnantes.com)


tagovi

Džermejn PenantEvropaFilip ĐorđevićFrancuskameđunarodni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara