"Slobodan Rajčević"
"Slobodan Rajčević"

Orlovi se spremaju za dolazak Rikardinja: Nadamo se pobedi i rekordu u Areni

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.03.16. | 15:25

Selektor Aca Kovačević okuplja fudbalere za baraž sa Portugalom

Slobodan Rajčević

Futsal reprezentacija Srbije okupila se danas u Beogradu, tačno sedam dana uoči prvog meča protiv Portugalije u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Selektor Aca Kovačević pozvao je 16 igrača, a na spisku su: Aksentijević, Momčilović, Antonić, Perić, Rajčević, Kocić, Rakić, Simić, Stojković, Pršić, Lazić, Radovanović, Živanović, Milosavac, Ristić i Ranić.

Kormilar Orlova najavljuje pakleni rad.
"Treniraćemo jednom dnevno na Banjici, svi igrači dolaze iz punog takmičarskog pogona, a mali problem je činjenica da nećemo od starta moći da računamo na sve igrače. Rajčević, Kocić, Rakić, Momčilović i Aksentijević imaju ligaške mečeve, pa će nam se priključiti u četvrtak", izjavio je Kovačević za sajt FSS-a.

Selektor je dodao da je važnost meča ogromna i pozvao navijače da ispune Arenu.
"Voleli bismo da na tribinama bude preko 15.000 navijača, da oborimo rekord po broju gledalaca i napravimo još jedan spektakl koji će biti najbolja promocija futsala. Na krilima svega što smo uradili na Evropskom prvenstvu očekujemo veliku posetu i značajnu podršku".

Prema njegovim rečima Portugalci su, u svakom slučaju favoriti, ali da očekuje uzbudljive duele.
"Svi naši dueli bili su veoma neizvesni, pa očekujem uzbudljive duele i ovog puta. Bez obzira na težinu protivnika meni je jako drago što igramo protiv takvih majstora, jer će to sigurno dodatno uticati na popularizaciju našeg sporta u Srbiji. Dolazak takvog majstora futsala kao što je Rikardinjo u Srbiju je dragocen, jer posle onih fenomenalnih poteza koje je izvodio tokom Evropskog prvenstva mnogi klinci su pričali o njemu, imali su želju da ga imitiraju, da se bave futsalom i to nama mnogo znači", poručio je Aca Kovačević.

Revanš meč je na programu 12. aprila u Lisabonu.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijaPortugalfutsalbaraž za sp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara