"Ivica Osim"
"Ivica Osim"

Osim: BiH je najbolji tim bivše Juge

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.03.13. | 10:44

Imaju igrače svetske klase u svim linijama tima. Na golu Asmira Begovića, u odbrani Spahića, Pjanić kao vezni, te Džeko u samom napadu. Fenomenalna ekipa", zaključak je nekadašnjeg trenera Partizana i selektora SFRJ

Ivica Osim

Legendarni fudbalski stručnjak Ivica Osim istakao je da Bosna i Hercegovina u ovom trenutku igra najbolji fudbal od svih zemalja bivše Jugoslavije.

Izabrane vesti

Bosna se u utorak pobedom protiv Grčke (3:1) osamila na čelu tabele grupe G sa 13 bodova i na dobrom su putu da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Brazilu.
“Sa igrom protiv Grčke Bosna izgleda jako ozbiljno. Momci su odlično odigrali odbranu. Grčka nije pošteno ni opalila po golu, a njihov tim i nije baš slab. Ipak su oni prvaci Evrope, a Bosna nije nikada ni bila na evropskom prvenstvu“, rekao je Osim.

Nekadašnji trener Partizana i bivši selektor SFRJ smatra da je BiH trenutno najbolja reprezentacija u regioni što potvrđuje rezultatima.
“Objektivno, BiH je trenutno najbolji tim sa prostora bivše zajedničke države. Imaju igrače svetske klase u svim linijama tima. Na golu Asmira Begovića, u odbrani Spahića, Pjanić kao vezni, te Džeko u samom napadu. Fenomenalna ekipa“, zaključak je Ivice Osima.to

(Foto: Action Images)


tagovi

BiHBosna i HercegovinaEvropaIvica Osimreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara