"Nemanja Petrović"
"Nemanja Petrović"

Otkriveni novi detalji o debaklu reprezenatcije: Nismo bili tim, nismo se navikli na selektora, nedostajao nam je Ćurčić...

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.07.15. | 16:43

„Od početka smo bili u senci Orlića sa Novog Zelanda“, smatra Nemanja Petrović, levi bek Partizana

Nemanja PetrovićVelika očekivanja, pa velika bruka. Mlada reprezentacija Srbije blistala je u kvalifikacijama, u baražu eliminisala favorizovanu Španiju, otišla na Prvenstvo Evrope kao jedan od favorita iz senke, a onda doživela bolno prizemljenje. Orlići su čak i dobro otvorili turnir, remijem sa Nemcima (1:1), da bi u naredne dve utakmice „dobili po ušima“, najpre od Češke (0:4) i Danske (0:2) i pokunjeni se vratili kućama.

Uz, u najmanju ruku čudno, obrazloženje selektora Mladena Dodića da se reprezentacija istrošila bodreći omladinsku selekciju na Novom Zelandu.
Od početka smo bili pomalo u senci Orlića. Doduše, pokušali smo da napravimo uspeh sličan njihovom, čak je uspeh mlađe generacije na mene delovao podsticajno, potajno smo se nadali dobrim rezultatima, međutim, nismo bili tim kao u kvalifikacijama“, obrazložio je levi bek Nemanja Petrović, koji je u Češkoj odigrao sve tri utakmice.

Izabrane vesti

Fudbaler Partizana dodatno je secirao razloge debakla, između redova provlačeći tezu u nejedinstvu u reprezentaciji, na koju je posle premijere ukazivao Aleksandar Pešić.
Izostala je timska igra. Posle poraza od Češke poljuljala se amotsfera koja nas je i dovela na Prvenstvo Evrope. Reprezenatcija verovatno ne može da uradi ništa pojedinačno, nego mora da se igra timski. Pričaju ljudi i da je proradio balkanski mentalitet, da ćemo posle nerešenog rezultata sa Nemcima lako izaći na kraj sa Česima, a desilo se neverovatan poraz. Posle smo krenuli na Dance da pobedimo, ali nismo mogli. Olako smo primali golove, srušio nas je nedostatak koncentracije“.

Opšte je mišljenje da bi Srbija napravila bolji rezultat u Češkoj da je selektor Mladen Dodić na raspolaganju imao Aleksandra Mitrovića, Lazara Markovića, Filipa Kostića i Matiju Nastasića, mada ima i onih koji su sigurni da bi sve bilo bolje da je Radovan Ćurčić ostao na klupi mlade reprezentzacije.
Mi smo navikli na njega, verovatno nam je nedostajao, jer smo sa njim otišli na EP. Pokušali smo u što bržem roku da se naviknemo na Dodića...“.

Završilo se neslavno, pa je posle nekoliko dana predaha Nemanja Petrović opet uskočio u opremu Partizana i stavio se na raspolaganje šefu stručnog štaba Zoranu Milinkoviću na pripremama za novu sezonu.
Nama je u planu da izborimo jedno takmičenje pod okriljem UEFA. Uspeh bi bila Liga šampiona, a realniji cilj Liga Evrope. Moramo da budemo spremni na sve, imamo hordu navijača koja od nas dosta očekuje i mi ćemo se postarati da njihove želja ostvarimo“, zaključio je levi bek crno-belih.

(FOTO: Star sport)

 


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalRadovan ĆurčićNemanja PetrovićMladen Dodićmlada reprezentacija Srbijemeđunarodni fudbalEvropsko prvenstvo za mlade - U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara