Kevin Pangosa
Kevin Pangosa

Otrovna je ta litvanska košarka! Šou Dejvisa i Pangosa u Pireju, Žalgiris autor prvog brejka

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.04.18. | 22:43

Usred Atine 87:78

Činio je Šarunas Jasikevičijus čuda kao igrač, činiće ih bogamu i kao trener. Žalgiris je napravio prvo veliko iznenađenje u četvrtfinalu Evrolige pošto je usred Pireja savladao Olimpijakos sa 87:78 u ludoj utakmici završenoj posle dodatnih pet minuta produžetaka.

Atinski crveno-beli jednostavno nisu znali šta će sa otrovnim tandemom litvankog tima: Brendon Dejvis i Kevin Pangos su na terenu radili šta su hteli. Pangos je kapao lopte u protivnički obruč, usput razigravao ostale igrače, mada je samo Arturas Milankis bio košgeterski raspoložen da pomogne. Dejvis je carevao pod obručima, delio banane (4) kao packe dečici, usput upisao 21 poen i bio najefikasniji igrač ekipe. Pritom upisao i osam skokova. Pangos je dodao 20 koševa, Milankis je stao na 16.

Izabrane vesti

Na drugoj strani vanvremenski velemajstor Vasilis Spanulis. Ubacio je već legendarni plej 25 poena, imao i devet asistencija, ali ne i pravu podršku saigrača. Samo su još Jorgos Printezis (12) i Janis Papapetru (11) bili dvocifreni. Da pomenemo još i da je Nikola Milutinov ubacio sedam poena, mada je imao i osam skokova, dok je na drugoj strani Vasilije Micić ubeležio osam koševa uz šut iz igre tri od osam, te pet skokova.

Mada, i Spanulis je donekle kriv. Donekle, jer se od njega očekuje da uvek pogodi. A pogrešio je kada je Olimpijakos u poslednjem napadu regularnih 40 minuta imao priliku da reši pitanje pobednika. Istina, pre toga je, 37 sekundi pre kraja, baš Spanulis pogodio trojku kojom je poništio raniji dalekometni hitac Milaknisa i doneo domaćima izjednačenje.

Međutim, tamo gde bi trebalo da su najjači s obzirom na iskustvo, Grci su jednostavno stali. Ispostavilo se da su svoju šansu ispustili mnogo pre. Jer počela je utakmica onako kako su samo mogli da zamisle. Posle serije 8:0 koju je završio Vangelis Macaris dva minuta pre kraja prve četvrtine imao je Olimpijakos velikih 15 bodova raulike (23:8). Trojkama u drugoj četvrtini vratili su se gosti, ali je Olimpijakos na poluvreme otišao sa vođstvom 38:32, da bi tek sredinom treće deonice zahvaljujući seriji 11:2 Žalgiris prešao u vođstvo. Ušlo se potom u rezultatsku klackalicu. Očekivala se pobeda Olimpijakosa. Toliko je važnih utakmica rešavao koševima uz zvuk sirene.

Ovog puta nije uspeo. Otrovna je ta litvanska škola košarke. Kad ih krene, ništa im ne možeš. Za dva dana opet u Atini. Nek se spremi Olimpijakos.

Evroliga, četvrtfinale:

Utorak:

CSKA - Himki 98:95
/Rodrigez 22 - Šved 22/

Panatinaikos - Real Madrid 95:67
/Džejms 24 - Tompkins 12/

Sreda:

Fenerbahče - Baskonija 82:73
/Vonamejker 16 - Šengelija 16/

Olimpijakos - Žalgiris 78:87pp
/Spanulis 25 - Dejvis 21, Pangos 20/

(FOTO: MN Press)


tagovi

Žalgiris ViljnusKK Olimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara