"Slavlje fudbalera Hamburga"
"Slavlje fudbalera Hamburga"

Ove godine neće biti drame: Hamburg dobio Derbi severa, a Pizaro u kadru nevera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.04.16. | 22:23

Golovima Pjera Mišela Lasoge tim Bruna Labadije savladao Verder 2:1 i najverovatnije obezbedio opstanak

Slavlje fudbalera HamburgaBodovi spasa ostaše u Hamburgu! Tim Bruna Labadije slavio je u velikom Derbiju severa i tako napravio ključni korak ka opstanku u Bundesligi, ostavivšui Verderu da brine ne samo da li će igrati baraž sa trećeplasiranim timom Cvajte, nego i da li će ga do završnice prvenstva preteći Ajntraht i tako direktno poslati u niži rang - 2:1.

Hamburg je dokazao da mu je mesto u eliti. Pred 57.000 gledalaca na Volkspark stadionu igrao je nadahnuto, brzo, jednostavno, a što je bio i efikasan - a to se u derbijima posebno ceni - može da zahvali Pjeru Mišelu Lasogi. Mada su mnogi govorili da je iza njega još jedna izgubljena sezona, snažni napadač je proradio kad je njegovom timu bilo najpotrebnije. Okončao je 666 minuta dug niz bez pogotka u prvenstvu i već u petom, na pas najboljeg igrača domaćeg tima, Nikolaja Milera, razgalio publiku skrenuvši loptu u mrežu.

Izabrane vesti

Bila je to potvrda utiska da je Hamburg bolje spremio utakmicu i da će, kao da mu je poslednja u životu, napadati. Išao je po još, u nameri da se obezbedi, ređao šanse preko već pomenutog Milera, a kad se na centaršut Ostrzoleka u 32. minutu Lasoga poklonio i potvrdio da je peterac njegova teritorija bilo je jasno da će Hamburg upisati bodove koji ga vode čak na deobu desetog mesta sa Kelnom.

Tek tad, kad je ušao u minus od dva gola, tim iz Bremena je zaigrao onako kako je morao od početka. Počeo je da se približava kaznenom prostoru i stvara šanse, ali nije baš sve išlo glatko. U prvom poluvremenu Florijan Griliš je izbio sam pred Jaroslava Drobnija, ali je Čeh sjajno odbranio, da bi početkom drugog, legendarni napadač Klaudio Pizaro propustio da realizuje jedanaesterac i tako postigne 190. gol u Bundesligi. Tek poređenja radi, svi igrači Hamburga koji su večeras bili starteri zajedno nemaju ni približno kao Peruanac (107).

Doduše, Verder nije odustao, relativno brzo je rezervista Udžah smestio loptu u mrežu, međutim, slaba je to uteha za goste koji definitivno ne ume da igra petkom, jer je od poslednjih 15 mečeva na taj dan dobio samo jedan.

Goko Kačar igrao je za domaći tim u drugih 45 minuta i uživo posmatrao dramu u finišu, kad je Verder pritiosnuo u potrazi za izjednačenjem, još jednu šansu je u završnim sekundama produžetka propustio Pizaro, pa je HSV osvojio verovatno presudne bodove u borbi za očuvanje statusa. Minule dve godine spasavao se bukvalno u poslednjim kolima. Ovoga puta najdugovečniji bundesligaš, koji nikad nije ispao elitnog ranga, na vreme je poštedeo navijače stresa.

I to protiv najvećeg rivala.

BUNDESLIGA - 31. KOLO

Petak:
Hamburg - Verder 2:1 (2:0)
/Lasoga 5, 32 - Udžah 65/

Subota:

15.30 Volfzburg - Augzburg
15.30 Štutgart - Borusija Dortmund
15.30 Keln - Darmštat
15.30 Herta - Bajern
15.30 Ingolštat - Hanover
18.30 Šalke - Leverkuzen

Nedelja:
15.30 Borusija Menhengladbah - Hofenhajm
17.30 Ajntraht - Majnc

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)

 


tagovi

VerderPjer-Mišel LasogaNemackaKlaudio PizaroHamburgerEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara