""
""

Ovoga puta je Viola zakinula Parmu za dva boda, a za sve je kriva Matijeva bomba (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.02.14. | 21:22

Fiorentina i Parma kao i u prvom delu sezone odigrali sjajan meč prepun uzbuđenja, a sada sreća nije bila na strani Krstaša

Jesenas je Parma u Firenci postigla gol u bukvalno poslednjem sekundu utakmice za iznenađujućih 2:2 i ostavila Fiorentinu u očaju zbog dva prokockana boda. Večeras je došlo vreme za revanš, opet je bilo 2:2, ali ovoga puta zadovoljniji mogu da budu Ljubičasti koji su poraz izbegli spektakularnim golom Matija Fernandeza u finišu meča.

Izabrane vesti

I pored svog motiva da se osvete Parmi za ona „ukradena“ dva boda od jesenas, fudbaleri Vinćenca Montele nisu imali snage ni, znanja za trijumf na Tardiniju, a skupo su ih koštale greške defanzivaca Tomovića i Dijakitea.

Parma je otvorila meč golom u 39. minutu, kada je posle saradnje dvojice veterana Amaurija i Kasana, kontroverzni „Fantantonio“ zatresao mrežu Fiorentine, delom i zahvaljujući očajnoj reakciji kompletne odbrane gostiju koju su činili Tomović, Rodrigez, Savić i Dijakite. Dakle, „tri i po“ štopera, jer niko od njih nije prirodni bek.

Ipak, samo dva minuta kasnije, Parmina odbrana uzvraća „poklon“. Posle centaršuta Matrija sa levog krila, štoperi i golman domaćih su promašili loptu, a Kuadrado lepo sačekao na drugoj stativi i pogodio praznu mrežu.

Početkom drugog poluvremena, Parma je opet prešla u vođstvo. Tomović je bez potrebe neoprezno startovao nad Bijabijanijem, a sudija pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne je bio Amauri. Situacija za Violu je postala još nepodnošljivija kada je pojačanje iz Sanderlenda Modibo Dijakite u 53. minutu zaradio drugi žuti karton i put u svčaionicu. Uvođenje Iličića i Gomeza nije mnogo pomoglo Monteli, ali je u 85. minutu ipak uspedio spas.

Nekada veliki talenat svetskog fudbala, čilenaski vezista MatijasMatiFernandez je iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara raspalio po lopti i poslao projektil u suprotan ugao Parminog gola za konačnih 2:2 i mali revanš Krstašima za onaj meč iz prvog dela sezone.

Fiorentina polako gubi korak za Napolijem u borbi za Ligu šampiona, dok je Parma na odličnom sedmom mestu i u igri je za plasman u Ligu Evrope. 

SERIJA A - 25. KOLO:

Subota:
Bolonja - Roma 0:1 (0:1)
/Najngolan 37/

Nedelja:

Livorno – Verona 2:3 (0:3)
/Paulinjo 72, Greko 73 – Janković 33, Romulo 43, Toni 45+1/

Udineze – Atalanta 1:1 (0:1)
/Di Natale 71 penal - Brivio 24/

Inter – Kaljari 1:1 (0:1)
/Rolando 54 - Pinilja 40 penal/

Kjevo – Katanija 2:0 (1:0)
/Tero 37 penal, Rigoni 68/

Sampdorija – Milan 0:2 (0:1)
/Tarabt 12, Rami 58/

Juventus – Torino 1:0 (1:0)
/Tevez 30/

Lacio - Sasuolo 3:2 (1:0)
/Radu 36, 83, Klose 73, Flokari 72, Floro Flores 79/

Ponedeljak:
Parma – Fjorentina 2:2 (1:1)
/Kasano 39, Amauri 49 penal - Kuadrado 41, Fernandez 85/
21.00 Napoli – Đenova

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AParmaMatijas FernandezItalijaHuan KuadradoFjorentinaEvropaAntonio KasanoAmauri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara