"Ožije je leteći Francuz u nemačkom Polu"
"Ožije je leteći Francuz u nemačkom Polu"

Ožije: Tvrd italijanski orah posle solidne portugalske partije!

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.05.16. | 12:08

„U Italiji će se lomiti tvrd orah, ali se nadam da će me sreća više služiti nego ovog vikenda kada sam ispunio misiju“, kaže Sebastijan Ožije, vodeći u generalnom plasmanu Svetskog VRC reli šampionata

Ožije je leteći Francuz u nemačkom PoluSebastijan Ožije nije osvojio ni zlato, ali ni srebro predhodnog vikenda u Portugaliji, ali je ipak zadovoljan jer je ispunio svoj lični cilj. Zbog čega se Ožije zadovoljava osrednjim učinkom nije najasnije, ali je činjenica da je i uz vožnju kakvu je pokazao uspeo da u konkurenciji vozača poveća prednost za tri boda.

Na prva dva specijalna ispita Folksvagenov vozač se nosio sa složenim uslovima za vožnju što ga je stavilo u poziciju da se bori sa timskim kolegom Andreasom Mikelsenom. Već u nedelju na poslednem brzinskom ispitu Francuz je osvojio najbolje vreme, i tako stekao ta tri bonus boda.
„Uvek kada dođem na VRC reli za cilj imam da pobedim drugoplasiranog, što sam i ovog puta uradio. Sada sam skoro dve pobede u prednosti, što je jako dobar rezultat kojim sam zadovoljan“, komentar je Ožijea na vlastiti učinak u Portugaliji.

Izabrane vesti

Ožije je povrh svega otkrio da ima isti cilj i na predstojećem reliju u Italiji, gde će kao vodeći u generalnom plasmanu startovati sa prve pozicije.
„U Italiji će se lomiti tvrd Orah, ali se nadam da će me sreća više služiti nego ovog vikenda kada sam ispunio misiju.  Još je prerano da govorim o pobedi, ali ću pokušati ponovo da osvojim bodove i ispunim plan u kome je uvek pobeda nad drugoplasiranim vozačem u prvenstvu“, iskren je Sebastijan Ožije kada govori o ličnim planovima na narednoj rundi VRC šampionata u Italiji.

(Foto: Action Images)


tagovi

VRCSebastijan OžijeAndreas Mikelsen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara