"Hames Rodrigez"
"Hames Rodrigez"

Pa kako pobogu?! Junajted izabrao Bebea ispred Hamesa Rodrigeza!

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.06.14. | 11:50

Doduše, desilo se to još 2010, kada je novom svetskom asu bilo tek 19 leta i kada je koštao "svega" šest miliona evra

Hames RodrigezLako je kritikovati iz fotelje, kao sumanut udarati po tastaturi i pitati se kako pobogu to niste videli? Ali, činjenica je da kroz najveće klubove prodefiluje na hiljade igrača i da je u takvoj gužvi teško svakome pokloniti dovoljno pažnje. Ali, na Old Trafordu će svakako tražiti krivca za propust iz leta 2010. godine kada su u Mančester junajtedu rekli ne Hamesu Rodrigezu!

Nova zvezda svetskog fudbala, momak koji je na četiri utakmice na Mundijalu u Brazilu postigao pet golova i tome dodao dve asistencije, tog leta je, naime, boravio baš na Teatru snova. Predstavnici su ga nudili Junajtedu za, iz ove perspektive, mizerno obeštećenje od pet miliona funti (oko 6,25 miliona evra).

Izabrane vesti

Ali, treba imati na umu da je Rodrigezu tada bilo tek 19 godina, te da tadašnji fudbaler argentinskog Banfilda nije bio jedini talentovani igrač na probi u Junajtedu. Uostalom, na Old Trafordu odavno gaje bliske kontakte sa menadžerima iz Južne Amerike.

U to vreme prva želja ser Aleksa Fergusona bio je malo poznati mladić iz Gvadalahare Havijer Ćićarito Ernandez, sada udarna igla nacionalnog tima Meksika, ali je bilo prostora za još jednog mladića koji se za početak kalio van prvog tima Crvenih đavola. Međutim, Rodrizegovi menadžeri nisu dobili odgovor.

Koju nedelju kasnije Mančester junajted je izdvojio celih 7,4 milona funti (oko 9,3 miliona evra) za Bebea! Samo pet nedelja pre toga Portugalac je potpisao za Vitoriju Gimaraeš, ali to nije polakomilo upravu Junajteda da se isprsi uprkos zakašnjenju. Ser Aleks je kasnije i sam priznao da je kupovinu Bebea potpisao iako ga nijednom nije video na delu.

Hames Rodrigez je otišao u Porto, koji je za četiri miliona funti (oko pet miliona evra) kupio 70 odsto ugovora igrača. Preostalih 30 je ostalo u vlasništvu treće strane, pa se spekuliše se da su Pini Zahavi i Žorž Mendeš dobrano zaradili od Rodrigezove prodaje Monaku za 45 miliona evra.

Kasnije su se na Old Trafordu "setili" da Hames ipak nešto zna, ali sada je do njega mnogo teže doći. Još pre godinu dana u red je stao Čelsi, pominjao se i Napoli, sada prilično ozbiljno i madridski Real, a prema rečima agenta Ajtekina Arajabakana i neki drugi klubovi. Samo, retki su oni koji su platežno sposobni da dovedu Kolumbijca.

Davno su prošla vremena kada je Hames košta "samo" pet miliona funti.

Inače, tek da pomenemo da je Bebe za četiri godine u Junajtedu odigrao svega dve ligaške utakmice. Ali, da ne grešimo dušu, iza sebe ima vrlo dobru sezonu u portugalskom Pasošu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaHames RodrigezEvropaEngleskaBebe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara