""
""

PANIKA U NJUKASLU: Koji dres sašiti za Papisa Sisea? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.06.13. | 18:27

Senegalski napadač poručio čelnicima kluba da nema šanse da oblači opremu na kojoj dominira reklama kompanije Vonga, koja se bavi pozajmicama novca, što se kosi sa šerijatskim zakonom

Opet je Papis Sise uzbudio duhove u Njukalsu! Ovoga puta nije reč o nameri Anžija da iskešira 14 miliona funti kako bi senegalskog napadača doveo u Mahačkalu, već je po sredi pobuna napadača Svraka povodom sponzorskog ugovora koji je klub sa Sent Džejms parka sklopio sa kompanijom Vonga.

Ova firma iz Londona bavi se kratkoročnim pozajmicama, sa velikom kreditnom stopom i prema dogovoru sa crno-belima za reklami prostor na dresu izdvajaće osam miliona funti godišnje, ali... Malo ko je računao da bi moglo da se desi da prva zvezda tima uopšte ne obuče dres sa logom ovog preduzeća. Papis Sise je saopštio čelnicima kluba da nema nameru da mu preko grusti stoji natpis Vonga, jer se njihovo poslovanje kosi sa šerijatskim zakonom, istom onom kome Senegalac podleže kao muslimanski vernik.

Izabrane vesti

Evo kako izgledaju novi dresi Njukasla...

Mediji Engleskoj otkrivaju da se Sise žalio rukovodiocima Njukasla, jer Muslimani prema Šerijatu ne bi trebalo da imaju korist od pozajmica, što znači da je kod njih kamata zabranjena, a ni na bankovne račune ili hipoteke ne plaća se kamata.

Crno-beli bi mogli da se nađu u sličnom problemu kao Sevilja, pre nekoliko godina. Tada je na licu dresa španskog kluba stajala reklama kladionice 888.bet, protiv čega se pobunio Frederik Kanute. U početku je nosio opremu samo na treningu, da bi kasnije, ipak, pristao da je reklamira i na utakmicama, a zauzvrat je bio oslobođen promotivnih obaveza ovog sponzora.

Inače, dok deo javnosti u Engleskoj osuđuje Papisa Sisea, veliki broj ljudi je oštar u komentarima protiv kompanije Vonga i njihovih ogromnih kamatnih stopa. Ako navijač Njukasla želi da kupi novi dres, a trenutno nije pri novcu, omogućeno mu je da ga dobije za 50 funti (koliko je regularna cena), ali zato već sledećeg meseca mora da vrati pozajmicu u iznosu od čak 71.92 funte! Da li vam se to čini kao pljačka?

 

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvropaPapis SisePremijer ligaSenegal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara