""
""

Pantić analizira Partizanovu grupu: Dinamo je favorit, biće teško u Bernu – svima prednost protiv Skenderbega

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.08.17. | 11:48

„Crno-beli mogu da se bore sa svima, da konkurišu za visok plasman. Nismo ni mi sigurni za prolaz ako ne pokažemo sve što umemo“, poručuje štoper ukrajinskog velikana

Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde Aleksandar Pantić u izjavama za Sportski žurnal ne krije da je na žrebu za grupnu fazu Lige Evrope očekivao jednog od večitih rivala, a lutrija je odlučila da će to biti Partizan.

Izabrane vesti

Ipak, doskorašnji prvotimac Viljareala trenutno je u nemilosti trenera Dinama iz Kijeva Aleksandara Hackeviča, pa je veliko pitanje da li će na megdan srpskom šampionu.
„Prvih šest meseci sam bio standardan, otkad smo promenili šefa struke, sve se promenilo. Nisam još igrao ove sezone“, rekao je Pantić za Žurnal.

Ukrajinski velikan je izuzetno zadovoljan žrebom, a od timova iz grupe ove sezone je već imao priliku da igra sa švajcarskim Jang Bojsom, od kojeg je ove sezone eliminisan u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pa će sada biti prilike za osvetu.
„Favoriti smo. Jang Bojs je ipak, odlilčna ekipa, izbacila nas je iz Lige šampiona. Razbili smo Švajcarce u Kijevu, a onda u revanšu na veštačkoj travi se nismo snašli. Sulejmani im je jedan od glavnih aduta, imaju još dobrih igrača, brzi su i snažni. Neće ni Partizanu biti lako na drugačijoj podlozi u Bernu“.

Skenderbeg je austajder, ali mora da se shvati ozbiljno.
„Sva tri tima su u prednosti u odnosu na Albance. Ne čudi me što su izbacili Hrvate, oni su malo u autu posle ranjavanja Mamića. Crno-beli mogu da se bore sa svima, da konkurišu za visok plasman. Nismo ni mi sigurni za prolaz ako ne pokažemo sve što umemo“.

Proleće u Evropi: I jedni i drugi? Samo Partizan? Samo Zvezda? Ili ni jedni ni drugi? (ANKETA)

Nažalost, tribine u Humskoj će ponovo biti prazne i to baš kada u drugom kolu u Humsku bude stigao Dinamo.
„Ne radujem se. Atmosfera će biti loša, kao na prijateljskoj utakmici. Može to da bude prednost za nas, ali niko ne voli da igra u nefudbalskim uslovbima“.

Za Kijevljane su podjednako važni Evropa i borba za šampionsku titulu.
„Bitno nam je uvek prvenstvo. Pobedili smo Šahtjor na startu sezone, ali igraćemo još tri puta sa njima. Trenutno smo prvoplasirani. Svakako da će nam biti važno i da uđemo u nokaut fazu evropskog takmičenja“, rekao je Pantić i napomenuo da je na Olimpijskom stadionu u Kijevu uglavnom prilično slaba poseta, ali da se očekuje nešto više publike na evropskim utakmicama.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar PantićDinamo KijevJang BojsLiga EvropeFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara