Parma sat vremena nije znala šta će sa igračem više, a onda je „deda“ Kalajo uzeo Fođu pod svoje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.03.18. | 15:32

Slavlje na Enio Tardiniju, uprkos velikim mukama u okršaju sa Fođom

Energiju timu vrlo često ne donose mlađi igrači, oni od kojih se to prvenstveno očekuje, već oni najiskusniji, koji dobro znaju da kako pametnije da iskoriste uloženi trud. Takav je bio slučaj i danas u Parmi, gde se domaćin propisno napatio sa igračem više, uspeo da primi i gol, ali je na kraju zahvaljujući iskusnom Emanueleu Kalaju uspeo da stigne do preokreta i važnih bodova u okršaju sa borbenom Fođom - 3:1 (0:1).

Gosti su planove domaćinu zakomplikovali pogotkom Fabija Macea u 24. minutu, pa su bezuspešno “tumarali” po terenu, tažeći put ka golu Enrika Guarne.

Izabrane vesti

Kada je video da niko od njegovih napadača nije u stanju da to učini, Roberto Daversa je na teren ubacio Kalaja, a ubrzo i Senegalca Barajea i Parma je konačno postala opasnija. Konačno, 36-godišnji Kalajo je sačekao svoju priliku i iz okreta poslao loptu u gostujuću mrežu. Napadi domaćina su tada konačno postali opasniji, pa je bilo samo pitanje pobednika kada će Fođa i definitivno kapitulirati.

Luka Siljardi je potpuni preokret doneo u 81. minutu, dok je konačan rezultat postavio Fabio Ćeravolo minut pre kraja utakmice. Parma se probila na šesto mesto na tabeli i tako nastavila svoju borbu za promociju, dok je Fođa u ovom trenutku predaleko od tog cilja, ali srećom po sastav Đovanija Strope, daleko su i mesta koja vode u niži rang takmičenja.

ITALIJA 2 - 32. KOLO:

Subota

Specija - Askoli 1:1 (0:0)
Bari - Breša 3:0 (2:0)

Nedelja

Parma - Fođa 3:1 (0:1)
Kremoneze - Virtus Entela 0:1 (0:1)
Palermo - Karpi 4:0 (1:0)
Peskara - Empoli 0:1 (0:1)
Pro Verčeli - Avelino 0:0
Salernitana - Novara 1:0 (0:0)
Ternana - Frozinone 0:0
Venecija - Ćitadela 2:1 (1:0)
Ćezena - Peruđa 1:1 (0:0)

NAPOMENAKvote su podložne promenama 

 


tagovi

Emanuele Kalajo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara