""
""

Živ je Partizan, ništa od Zvezdine velike žurke! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.06.16. | 22:52

Crno-beli uspeli da naprave brejk i umanje rezultat na 2:1 u finalu - 75:72

Živ je Partizan! Ni jedan od najtežih poraza u večitim derbijima, ni dramatična trojka Marka Gudurića i ogromna psihološka prednost Crvene zvezde nisu pokolebali duh ekipe Aleksandra Džikića, koja je uspela da se izdigne iznad nepovoljne situacije i napravi brejk za produžetak finalne serije i trijumf rezultatom 75:72 (5:13, 22:16, 26:18, 22:25).

Izabrane vesti

Nova utakmica, nova drama, nova ludnica do poslednje sekunde! Ali, ovog puta sa drugačijim ishodom. Partizan je iskoristio nešto bolje šutersko veče vodećih igrača i napravili rezultat koji vraća nadu. Crno-beli umalo su prokockali čak 15 poena viška, koliko su imali četiri minuta pre kraja meča, koji su doneli Murić, Veličković i Džouns. Uprkos nadahnutoj igri Simonovića u samom finišu utakmice i čak 15 njegovih poena za veliki povratak, u pravoj drami na kraju je Parni valjak uspeo da sačuva reket i dođe do ishoda koji je promakao u prošlom susretu.

Utakmica je u prvom delu imala poprilično čudan tok. Igrači oba tima bili su maksimalno fokusirani da sačuvaju svoj reket i koš da su u međuvremenu skroz zapostavili ofanzivne zadatke. Tačnije, jake odbrane su „zavezale“ ruke toliko da je posle prvog kvartala rezultat bio 13:5, a do 12. minuta jedini strelac za crno-bele bio je Kevin Džouns! Kod domaćina kontrolu u neposrednoj blizini koša uspostavio je Majk Cirbes, dok je Stefan Jović delio svoje specijalitete. 

U nastavku susreta Parni valjak je uspeo da uspostavi kontrolu i podigne nivo borbene gotovosti. Gosti su osim zonske odbrane centar pažnje usmerili na sam reket, iz kojeg je Zvezda najopasnija, pa je samo u prva dva kvartala ubacila čak 16 koševa. To je brzo urodilo plodom, a vezani promašaji Simonovića i Milera sa distance, te nešto širi ofanzivni spektar vođen Veličkovićem potpuno je vratio rezultatsku neizvesnost. No, za razliku od prva dva susreta rezultat pri odlasku na veliki odmor bio je 29:27. 

Ali, Partizan se nije predavao, zato je u trećem periodu pružio još jači otpor. Zablistao je Darel Vilijams koji je sa 12 uzastopnih poena postao trn u oku Cirbesu, a Partizanu doneo zaokret i vođstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i 35:31. Indisponiranoj Zvezdi jako su nedostajale realizacije iz drugog plana, a dobre tri četvrtine gotovo da su izostale realizacije Milera, Gudurića, Micića, Mitrovića i Simonovića koji su se propisno ispromašivali, a jedino su Cirbes i Kinzi imali konkretniji učinak. To je crno-belima dalo prostor za manevar i daleko bržu igru, pa je Murić započeo, a Vrabac dovršio finišersku seriju trojkom sa skoro celog terena u poslednjoj sekundi treće deonice. Parni valjak je imao vođstvo od 53:47. 

I to je praktično bio početak kraja Zvezdinih nada o slavlju šampionske titule pred tribinama krcatih Delijama. A činilo se da su poslednju reč imali su Veličković i Džouns koji su trojkama u najvažnijim trenucima iskoristili protivnikovu nemoć i bezidejnost u napadu, došli do velikih 15 poena viška (67:52) i stvorili dovoljno rezervi da osiguraju prvi trijumf u seriji. Ali nije bilo tako. U poslednjim minutima meča Zvezda se uzdigla visoko i ekspresnom serijom vratila u igru za pobedu, najviše zahvaljujući novom dahu koji je dao Simonović sa distance. 

I jako malo falilo je da to bude novi preokret za prepričavanje. Voda je još jednom ušla u uši igračima Partizana, koji su bili potpuno izgubljeni a pre svih plejmejker Džamar Vilson koji je nanizao tri katastrofalna poteza i praktično sam vratio domaćina u igru. Samo što su ovog puta crno-beli ipak uspeli da sačuvaju to malo pribranosti i naprave pozitivan rezultat.

Najefikasniji igrač u domaćim redovima bio je Cirbes sa 19 poena i 11 skokova, dok je Simonović imao 15 koševa. Kod Partizana Džouns i Veličković imali su po 13, a Murić i Vilijams po 12 poena.

Četvrta utakmica igra se u četvrtak od 21 čas u dvorani "Aleksandar Nikolić", a domaćin je Partizan. 


CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 72:75 (13:5, 16:22, 18:26, 25:22)

Hala: Pionir
Gledalaca: 5.799
Sudije: Milivoje Jovčić, Dragan Nešković i Uroš Obrknežević

CRVENA ZVEZDA: Kinzi 10, Rebić, Dangubić 4, Mitrović 4, Lazić 4, Micić 3, Simonović 15, Gudurić 3, Jović 5, Miler 5, Cirbes 19, Štimac.

PARTIZAN: Aranitović 4, Džouns 13, Murić 12, Marinković, Veličković 13, Vitkovac 4, Đumić, Magdevski, Milutinović 8, Vilijams 12, Vrabac 5, Vilson 4.

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

Tarens KinziStefan JovićSrbijaFK PartizanNovica VeličkovićMajk CirbesKevin DžounsJadranska ligafinale SuperligeDarel VilijamsFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara