"Leandre Tavamba"
"Leandre Tavamba"

Partizan protiv redovne mušterije: Tavamba od starta, trojica moraju da paze

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.02.17. | 09:46

Može li Parni valjak iz iksa u keca i četvrti put uzastopno?

Leandre TavambaZagrevanje za derbi. Preko puta će biti fudbaleri u crveno-belom i tu se završava svaka sličnost s rivalom u narednom kolu, ali da bi na Marakanu otišli u dobrom raspoloženju, moraće Partizanovi igrači da savladaju Borac (17.00, TV Arenasport 1). Po mogućstvu što ubedljivije, kako bi zadržali priključak s liderom u šampionskoj trci.

Crno-beli neće moći da računaju na Uroša Đurđevića i Evertona Luiza, međutim, i bez najboljih pojedinaca pobeda ne bi smela da izostane jer im u goste dolazi pretposlednji tim Superlige. Ali..
Upozorava nas podatak da je Borac u seriji od tri pobede, dok mi imamo određenih kadrovskih problema. Ovo je dobra prilika da šasnu dobiju i opravdaju igrači koju će je dobiti. Naš cilj se ne menja u bilo kom sastavu da izađemo na teren i ko god da bude preko puta nas. Očekujem agresivan, motivisan i borben Partizan, koji će tražiti put do pobede“, rekao je Marko Nikolić, koji će mesto zadnjeg veznog poveriti Nebojši Kosoviću, a u napad poslati Leandrea Tavambu, od koga se očekuje da razgrne verovatni bunker Čačana.

Izabrane vesti

MOZZART kvote 2707 --->>> Partizan - Borac 1 (1,15), X (6,75), 2 (16,00)

Nikolićev tim dobio je 18 od poslednjih 20 takmičarskih mečeva (ima i dva remija), u Humskoj redovno tuče Čačane (osam uzastopnih pobeda u prvenstvu), što upućuje na pobedu favorita, mada ako je suditi na osnovu pokazatelja iz bliske prošlosti deluje da bi susret mogao da se prelomi u drugom poluvremenu.

Kvota na tip X-1 je 3,80 u Kladionici MOZZART

Naime, tri poslednja meča u Superligi Parni valjak je rešio u svoju korist tako što je posle nerešenog rezultata u prvom lomio otpor protivnika u drugom poluvremenu. A kako se generalno muči(o) u prvih 45 minuta, dok rivali imaju snage da mu pariraju, onda ima osnova da nas jedan sličan duel očekuje u Humskoj 1.
Partizanu se nikad ne preti, to bi već ličilo na preterani optimizam. Ipak, sa dosta argumenata tvrdim da u fudbalu ništa nije nestvarno i preambiciozno. Zbog toga i poručujem: učinićemo sve kako bismo osvojili bod, što ne i sva tri“, rekao je Mladen Dodić, šef stručnog štaba Borca, koji je pod njegovim vođstvom skupio deset bodova na poslednje četiri utakmice.

Nastavak pozitivnog niza bi, čini se, bio previše u gostima Partizanu, koji je dao najmanje dva gola na tri od poslednje četiri utakmice kod kuće. Među bitnim informacijama pred ovaj meč valja imati na umu činjenicu da čak trojici crno-belih fudbalera preti suspenzija ukoliko dobiiju žuti karton. U pitanju su Bojan Ostojić, Marko Jevtović i Saša Ilić, u tom slučaju izostali bi sa derbija protiv Crvene zvezde.

S obzirom da se od domaćina očekuje ofanziva, a da ekipe koja dolaze u Humsku najpre vode računa o zaštiti svoje mrežu, očekuje se „tvrd“ meč. Na šest od minulih devet susreta u Humskoj 1 Partizan nije probio granicu 0-2 gola. Još ako se tome doda podatak da Borac nije primio gol na poslednja tri duela u ligi i da je svaki od tih mečeva završen igrom 0-2 gola možda nije realno očekivati efikasnu utakimicu.

Partizan - Borac 0-2 gola, kvota 2,11

PROJEKTOVANI SASTAVI: PARTIZAN - BORAC (17.00)

Partizan: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Jevtović, Kosović, Janković, Stevanović - Leonardo, Tavamba.

Borac: Mišić - Marković, Marinković, Drašković, Ignjatijević - M. Kostić, Marčić - L. Jovanović, Tijago, Živanović - Mihajlović.

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

Borac ČačakMarko NikolićMladen DodićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara