""
""

Partizanova ponuda novom Moreiri: Ugovor na tri godine, obeštećenje 700.000 evra, plus procenti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.01.16. | 08:33

Brazilski vezista Renan Brešan meta crno-belih, čeka se odgovor Rio Avea

Ako je Antonelo Žuka Everton Luiz, onda je Almami Moreira - Renan Brešan! Brazilski ofanzivni vezista, trenutno pod ugovorom sa portugalskim Rio Aveom, mogao bi u zimskom prelaznom roku da pojača Partizan i postane jedan od glavnih šrafova u zamišljenoj mašineriji novog trenera Parnog valjka Ivana Tomića.

Crno-beli sedmicama jure fudbalera koji se najbolje snalazi na mestu centralnog veziste, iza napadača i ima naglašene ofanzivne karakteristike. Prema poslednjim informacijama, izbor je pao na 27-godišnjeg Brešana, koji privodu kraju dvogodišnju misiju u Primeiri. Klub iz Humske 1 je na adresu Rio Avea poslao ponudu vrednu 700.000 evra na ime obeštećenja i 20 odsto od narednog transfera. Kako Brešanu na leto ističe ugovor sa Portugalcima očekuje se da oni prihvate predlog beogradskog kluba, s tim da je, prema saznanjima beloruskog portala Fudbal, jedan od najboljih igrača njihove ekipe interesantan Vitoriji Gimaraeš, turskom Trabzonu, grčkom Iraklisu, ali i nemačkom Kelnu, platežno svakako moćnijem od Partizana.

Izabrane vesti

Partizan je Brešanu ponudio trogodišnju saradnju, a u ovom trenutku nema informacija koje bi se ticale njegovih eventualnih primanja u Humskoj 1.

Gol Bajernu 2012.Renan Brešan je najveći trag u dosadašnjoj karijeri ostavio u dresu BATE Borisova, osvojio je tri titule prvaka Belorusije (2010, 2011. i 2012), bio najbolji strelac prvenstva nekadašnje SSSR republike (2010, 2012), a biran je i u idealni tim godine (2010). Dve godine kasnije, u jednoj od najvećih pobeda BATE-a na međunarodnoj sceni dao je gol velikom Bajernu iz Minhena u Ligi šampiona (3:1).

Njegovu karijeru po odlasku iz Borisova obeležile su česte selidbe. Iz ruske Alanje otišao je posle samo godinu dana, jer je klub kasnio sa regulisanjem finansijskih obaveza, u kazahstanskom Aktobeu zadržao se tri sedmice (!?), prešao je u Astanu, ali u njenom dresu za samo četiri meseca igrao sedam puta. Mir je pronašao u Rio Aveu, standardni je prvotimac, jedan od glavnih igrača u timu, a ove sezone dao je pet i namestio dva gola.

Pogledajte kako je nedavno zatresao mrežu Benfike iz slobodnog udarca u Lisabonu....

Pre BATE Borisova Renan Brešan je dve godine igrao za Gomelj, pa je decembra 2010. dobio belorusko državljanstvo i automatski stekao pravo da igra za tamošnju reprezentaciju. Brazilac je sa Belorusima učestovao na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a za seniorski tim odigrao je 19. utakmica i postigao tri gola.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: MN Press, Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016SuperligaSrbijaRio AveRenan BrešanPortugalFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara