"Navijači Novog Pazara"
"Navijači Novog Pazara"

Pazarci nemilosrdni pored Jošanice, kraj crnih serija Radničkog i Spartaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.09.13. | 18:23

Nino Pekarić doživeo potres mozga. Uroš Đurđević se vratio u ekipu Rada, ali je Sloboda odnela bod sa Banjice

Navijači Novog PazaraRad i OFK Beograd nisu izdržali u paklu Gradskog stadiona u Novom Pazaru, a danas je na Džehenem Parku, kako ovaj objekat nazovu domaći navijači (Džehenem – pakao), u šestom kolu Superlige izgoreo i Javor – 1:0 (0:0).

Strelci za Pazarce bili su u 45. minutu Admir Kecap, koji je natrčao na odbitak posle udarca Nemanje Arsenijevića i konačno naterao odličnog Darjana Matovića na kapitulaciju, te Miljan Mutavdžić, koji je u 80. minutu dotukao goste. Golovi za pobedu kojom je Pazarcima ulepšan dan uprkos zastrašujućem početku.

Izabrane vesti

Naime, Nino Pekarić se već u devetom minutu srušio na teren stadiona kraj Jošanice, s obzirom da je, bar se tako činilo, dobio udarac u vazdušnom duelu sa Vukom Sotirovićem. Ubrzo je ustao, nastavio igru, ali se videlo da je grogiran, pa je u 27. minutu još jednom našao na travi posle čega je i zamenjen.

Kasnije je na pregledima u obližnjem zdravstvenom centru utvrđeno da je doživeo potres mozga.

Tu nije bio kraj mukama domaćeg tima, pošto je pre vremena teren napustio i golman Nemanja Supić, koji je prilikom jedne intervencije zakačio stativu posle čega je zamenjen.

Ipak, ispostavilo se da su golovi Kecapa i Mutavdžića bio sasvim dovoljan za treću pobedu Pazaraca na tri meča pred domaćim navijačima i deobu trećeg mesta na tabeli sa Crvenom zvezdom i Radnčkim iz Niša, koji imaju meč manje.
"Ravnopravna utakmica u kojoj je Javor ostavio na mene najjači utisak od svih ekipa koje su dolazile u Novi Pazar. Slažem se da smo zasluženo pobedili, ali je utakmica bila jako teška za nas. Igrači su uspeli da ispune sve taktičke zamisli. Uspeli smo da dođemo do 10 bodova koji će nam u nastavku garantovati mirnije prvenstvo", ocenio je trener Pazaraca Milan Milanović.

Šef struke Javora Bogić Bogićević sportski je priznao poraz.
"Zaslužena pobeda Novog Pazara, mi smo hteli da igramo, ali imali smo peh da primimo dva jeftina i čudna gola. Drugo poluvreme smo krenuli na sve ili ništa, odigrali smo jako dobro, imali jednu ozbiljnu i nekoliko poluprilika. Ali i to je fudbal, idemo dalje. Mislim da moja ekipa uz još malo sigurnosti i mirnoće može da pokaže još dosta toga".

Veliko slavlje i u Kragujevcu i u Subotici, s obzirom da su Radnički 1923 i Spartak prekinuli crne serije od tri uzastopna poraza.

Na Čika Dači je pao Donji Srem, pošto gosti iz Pećinaca nisu znali kako protiv Darka Spalevića i pre svih Bojana Beljića, koji je namestio prvi i bio strelac drugog gola za Crvene đavole – 2:0 (2:0).

Sremcima nije pomoglo ni isključenje Petra Pavlovića zbog drugog žutog kartona u 62. minutu. Iako brojčano inferioran, Radnički se lako branio od jalovih naleta protivnika i pobegao iz zone ispadanja.

Što, međutim, Radmila Ivančevića nije spasilo uvreda sa tribina zbog čega je iskusni strateg posle meča podneo ostavku. Kolega iz Donjeg Srema Spasoje Jelačić, razumljivo, bio je kratak.
"Čestitam Radničkom na pobedi, koja je dobrim delom posledica i našeg pražnjenja protiv Crvene zvezde u prošlom kolu. Zaista se idelo da smo premoreni".

Spartak je u ludom meču u Subotici savladao Napredak sa 3:2 (2:1), pošto je na pas Miloša Džugurdića Dino Šarac u 67. minutu presudio gostima iz Kruševca.

Činilo se, uostalom, da će Golubovi lakše do pobede, s obzirom da je razigrani Vladimir Torbica spakovao golove Aleksandra Noskovića i Vladimira Kovačevića za rano vođstvo domaćina od 2:0.

Međutim, šok terapija Milana Lešnjaka na protivničkoj polovini terena. Trener Napretka je, naime, još pre kraja prvog poluvremena izvršio dvostruku izmenu što je unelo živost u gostujući sastav. Ceh su, pak, platili Petar Bojić i Nikola Trujić.

Ubrzo su se Čarapani vratili golovima Nenada Mirosavljevića sa penala i 19-godišnjeg Senegalca Ibrahime Mame Ndiajea, ali Šarac nije dozvolio potpuni preokret.

Golova nije bilo samo na Banjici gde su Rad i Sloboda odigrali 0:0 što je nagnalo šefa struke Građevinara Nebojšu Miloševića da u drugom poluvremenu u tim vrati i Uroša Đurđevića.

"Pomilovanje" za mladog napadača prethodno su tražili i navijači Rada, koji su dobar deo meča proveli vređajući šefa struke i prvog čoveka Rada Ranka Stojića – baš zbog surovog ophođenja prema 19-godišnjem špicu.

Međutim, ni ulazak Đurđevića nije rezultovao golom, pa je Rad zastao na koti od četiri boda, dok je Sloboda ostala na samom začelju.
"Ono što sam rekao pre utakmice o snazi Slobode nije bilo iz kurtoazije, to sam stvarno mislio i to se potvrdilo. Sloboda je mnogo sadržajnija i bolja ekipa od većine iz gornjeg dela tabele. I siguran sam da će tamo i završiti sezonu. Što se tiče mojih igrača, osetila se u svlačionici žal što nismo osvojili tri boda, ali su svi svesni da klub stoji iza nas", rekao je Nebojša Milošević, vidno uznemiren zbog prozivka sa tribina.

Nezadovoljan je bio i Ljubiša Stamenković iz Slobode.
"Fudbaleri Rada i Slobode su u poslednjih nekoliko godina odigrali dosta dobrih mečeva, ali ova utakmica definitivno to nije bila. Ostaje nam samo da se okrenemo narednim mečevima koje igramo kod kuće. Nadam se da će ovaj osvojeni bod biti dovoljan da ulije samopuzdanje igračima".

U 19 sati igra se derbi između Čukaričkog i Jagodine, te okršaj Partizana i OFK Beograda. U nedelju od 15 sati Crvena zvezda gostuje kod Voždovca na Vračaru, dok je duel Radničkog iz Niša i Vojvodine odložen tek za 2. oktobar.

SUPERLIGA – 6. kolo:

Radnički 1923 – Donji Srem 2:0 (2:0)
/Spalević 27, Beljić 34/

Spartak – Napredak 3:2 (2:1)
/Nosković 13, Kovačević 35, Šarac 67 – Mirosavljević 40pen, Ndiaje 54/

Novi Pazar – Javor 2:0 (1:0)
/Kecap 45, Mutavdžić 80/

Rad – Sloboda 0:0

19.00: Čukarički – Jagodina
19.00: Partizan – OFK Beograd

Nedelja:
15.00: Voždovac – Crvena zvezda

2. oktobar:
16.30: Radnički Niš - Vojvodina

(FOTO: Star Sport, ekskluzivno za MOZZART Sport)


tagovi

Bojan Beljićdonji sremJavorNapredak KruševacNino PekarićNovi PazarRadRadnički Kragujevacsloboda užiceSrbijaSuperligaUroš ĐurđevićVladimir Torbica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara