"Roni"
"Roni"

Pazi, bombaš iz Brazila gazi! Ljudsko đule uništilo Frajburg u šestom minutu nadoknade (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.09.14. | 22:45

Dva fantastična gola Ronija, poznatog po strahovitom šutu iz slobodnih udaraca, donela Herti bod u prvom meču četvortog kola Bundeslige (2:2)

RoniČuvajte se, leti „Ljudsko đule“! Baš pod tim nadimkom poznat je Brazilac Roni, koji je za nešto malo „jače“ od sat vremena izrastao u junaka dana. Njegovi projektili iz osnova su uzdrmali stadion Frajburga i omogućili Herti da u uvodnom meču četvrtog kola Bundeslige odnese bod za Berlin – 2:2 (1:1).

Iskusni vezista koji „krcka“ osmu godinu u evropskom fudbalu je na spektalularan način spasao goste poraza, pošto je dva puta poništavao vođstvo domaćeg sastava. I to na fenomenalan način. Taj drugi šut se zario pravo u srce navijača Frajburga, jer nekadašnji fudbaler Korintijansa, Sportinga i Leirije u šestom minutu nadoknade vremena (iako je sudija produžio četiri) - i u trenucima kad je domaćin imao i rezultatsku i brojčanu šprednost na terenu posle isključenja Šulca – postigao gol za putpuni muk na Mager Solaru.

Izabrane vesti

Doduše, za taj pogodak Roni je imao pomoć živog zida, posle čega se lopta odbila u mrežu i tako produžio seriju nepobedivosti Herete u Frajburgu na 13 godina.


Već smo pisali o bombama Ronija, 2006. je ispalio najbrži hitac iz slobodnjaka u istoriji fudbala (210 kilometara na čas). Ovaj protiv Frajburga bio je daleko slabijeg ineznziteta, ali je – što je važnije – jednako precizan. Minut 30, prekid i poništeno prvo vođstvo domaćina.

Uživajte...


Bez pomoći srpskog štopera Stefana Mitrovića (nije bio ni na klupi), Frajburg je bio bolji tim, diktirao ritam, stvarao prilike... Jedino nije imao leka za Ronija.

BUNDESLIGA – ČETVRTO KOLO

Petak:

Frajburg – Herta 2:2 (1:1)
/Kempf 30, Klaus 79 – Roni 36, 90+6/

Subota:
15.30 Šalke – Ajntraht
15.30 Augsburg – Verder
15.30 Štutgart – Hofenhajm
15.30 Hamburger – Bajern
15.30 Paderborn – Hanover
18.30 Majnc – Borusija Dortmund

Nedelja:
15.30 Volfsburg – Leverkuzen
17.30 Keln – Borusija Menhengladbah

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrajburgHertaNemackaRoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara