"Martin Demikelis ostaje na Etihadu"
"Martin Demikelis ostaje na Etihadu"

Pelegrini zadržao miljenika koji ga je često koštao: I Demikelis dobio novi ugovor u Mančesteru! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.03.15. | 12:22

Iskusni argentinski defanzivac zadržaće se još godinu dana u Sitiju

Martin Demikelis ostaje na Etihadu

Čileanac Manuel Pelegini ne odustaje od svog omiljenog defanzivca, ponekad, čini se, i na svoju štetu. Martin Demikelis stavio je paraf na novi ugovor sa Mančester Sitijem koji će ga u klubu zadržati do leta 2016. godine, iako je tokom prethodnih godinu i po dana svojim kiksevima često koštao Građane. Argentinac će se na ovaj način pridružiti nekolicini saigrača koji su nedavno produžili saradnju sa klubom, među kojima su i Aleksandar Kolarov, Džo Hart, David Silva, Vensan Kompani, Serhio Aguero, Samir Nasri...

Izabrane vesti

Iako je Demikelis čitavu karijeru proveo po renomiranim klubovima - u kojima ga je mahom trenirao Pelegrini - stekao se utisak da je kroz karijeru, a pogotovo u Mančester Sitiju, svojim greškama često preskupo koštao svoje ekipe. Podsetimo se, Argentinac je bio glavni krivac za ispadanje Građana u prošlosezonskoj osmini finala Lige šampiona pošto je zaradio direktno iskljkučenje za faul nad Lionelom Mesijem koji mu je pobegao u kontranapadu.

Ove sezone sudbina je ponovo spojila Katalonce i Siti, a na Etihadu slavio je španski tim (2:1), pa su šanse za prolaz Engleza sada prilično male. Pogađate, opet je Demikelis kiksnuo, jer nije na vreme stigao da zatvori Luisa Suareza. Međutim, Manuel Pelegrini očigledno toliko ceni 34 - godišnjeg štopera, da je spreman da mu progleda kroz prste, te ćemo i sledeće sezone gledati Martina u svetloplavom dresu.

Ništa čudno. Nadaleko je poznata činjenica da čileanski stručnjak svugde "vuče" svog omiljenog štopera. Trenirao ga je svojevremeno u argentinskom Rasingu, a potom i u Malagi. Isto tako ne bi bilo iznenađenje da Demikelis završi karijeru sa svojim fudbalskim ocem.

Čelnici kluba iz Mančestera očigledno su odlučni u nameri da zadrže sve igrače koji imaju kakvu - takvu ulogu u timu. Nedavno su svoje ugovore produžili Aleksandar Kolarov, Vensan Kompani, Samir Nasri, David Silva, Serhio Aguero i Džo Hart, a sa Džejmsom Milnerom se i dalje pregovara oko novog ugovora iako ga mediji sele širom Evrope.

(FOTO: Action Images)

 

tagovi

Premijer ligaMartin DemikelisManuel PelegriniMančester SitiEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara