Iživljavanje Građana
Iživljavanje Građana

Pep, jel moralo baš 9:0?

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.19. | 22:38

Tako počinje da vas mrzi ceo fudbalski svet...

Surovo se Mančester Siti pogirao večeras sa nejakim trećeligašem Bartonom, protivnikom kojeg je ponizio na Etihadu i trijumfom od 9:0 već obezbedio plasman u martovsko finale Liga kupa na Vembliju.

Kako je bilo večeras bolje i da se ne igra revanš ovog polufinala 23. januara na terenu Pivara, kojima sigurno neće biti ni do čega narednih dana. Posebno je teško golmanu Bartona Bredliju Kolinsu koji ima tek 21. godinu, a upisao se neslavno u istoriju engleskog fudbala.

Izabrane vesti

Razbijena je poptuno nejaka ekipa Najdžela Klafa, a za to je zaslužan i snažan tim koji je Pep Gvardiola izveo kao da je premijerligaška utakmica sa sve De Brujneom, Žezusom, Saneom, Bernardom verovatno podsvesno ne želeći da mu se ponovi šokantna eliminacija od Vigana lane u FA kupu.

U redu, logično je da Katalonac insistira na ozbiljnom pristupu u svakom meču, ali mogao je recimo na 6:0 da kaže momcima da malo spuste gas jer rizikuje da ga obični ljubitelji fudbala, koji ga smatraju jednim od najvećih trenera, otvoreno zamrze zbog iživljavanja na evidentno slabijem rivalu.

Ovo je Gvardiolina druga pobeda u trenerskoj karijeri od 9:0, prethodnu je zabeležio sa Barselonom protiv Hospitaleta u decembru 2011. godine.

Što se tiče same utakmice, blistao je Gabrijel Žezus, koji je čak četiri puta matirao nesrećnog golmana Kolinsa. Po gol su dali još i De Drujne, Zinčenko, Foden, Voker i Marez, za jednu od najubedljivijih pobeda u istoriji Građana. Ona je usledila samo par dana nakon što su demolirali Roteram sa 7:0 u trećoj rundi FA kupa. 

LIGA KUP - POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak
Totenhem - Čelsi 1:0 (1:0)
/Kejn 27pen/

Sreda
Mančester Siti - Barton 9:0 (4:0)
/De Brujne 5, Žezus 30, 34, 57, 65, Zinčenko 37, Foden 62, Voker 70, Marez 84/

FOTOReuters


tagovi

BartonPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara