"Pešović na stazi u Brnu"
"Pešović na stazi u Brnu"

Pešovićev barjak na trećem mestu CEZ šampionata centralne Evrope

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.16. | 10:13

Leteći Užičanin Milovan Vesnić svesrdno pomogao Rudolfu Pešoviću da se treći srpski barjak zaviori na vrhu CEZ šampionata

Pešović na stazi u Brnu

Ovoga vikenda na poznatom autodromu Brno u Češkoj vožen je pretposlednji trkački vikend u okviru šampionata centralne Evrope u automobilizmu. Srpski Lajn rejsing tim ovoga puta u prvi plan je stavio nastup Rudolfa Pešovića. Plan srpske ekipe je urodio plodom! Nakon polovičnog uspeha u Slovačkoj, Pešović je ovoga puta opravdao očekivanja, pa je posle trke u Brnu ponovo na trećem mestu generalnog plasmana.

Izabrane vesti

Pešović je obe trke započeo sa četvrte pozicije, ali je rezultatski mnogo bolje prošao u  nedeljnoj trci. Primarni cilj tima bilo je osvajanje dragocenih bodova pa je vozač Lajn rejsing tima u subotnju trku ušao možda i previše oprezno, pa je na kraju kroz cilj prošao kao četvrtoplasirani takmičar u svojoj klasi. U nedelju je naš takmičar vozo znatno agresivnije. Opasna vožnja, i želja za prvim mestom izazvala je Pešovićevo izletanje, i to na veoma rizičnom delu staze. Srećom po Pešovića oštećenja na automobilu nije bilo, pa je do kraja trke uspeo da stigne do pozicije broj dva i dosta novih bodova koji su ga vratili i učvrstili na poziciji broj tri CEZ serije za sezonu 2016.
“Vikend je u globalu prošao veoma dobro. Rezultatom u subotu naravno nisam zadovoljan, ali nedelja je dosta popravila opšti utisak. Istina, imao sam dosta sreće ali i to je bitan deo ovog sporta. Ponovo sam treći u CEZ-u i prvi u češkom ESET KUP-u. Ostaje nam vikend u Poljskoj na stazi Poznan na kojoj nikada do sada nisam vozio, ali moram startovati i tamo kako bih osigurao osvojene bodove osvojene u Brnu”, konstatuje Pešović.

Rudi Pešović

Ovim rezultatom članovi EKO Lajn resing teama Vesnić, Lalušić i Pešović suvereno su okupirali sve tri vodeće pozicije šampionata centralne Evrope i na korak su od jednog od najvećih uspeha srpskog automobilizma. Posle razvoja situacije u Brnu, lider tima Milovan Mikica Vesnić može se pohvaliti da je prvi takmičar sa prostora bivše Jugoslavije koji se tri puta okitio titulom šampiona centralne Evrope na kružnim stazama i to u sezonama 2013. , 2015. i 2016.
“Moja bodovna razlika bila je dovoljna da ovu trku preskočim. Ovde sam bio da pomognem Rudiju da osigura nove bodove i dovede nas na korak do ogromnog uspeha. Posao smo u Češkoj uspešno odradili i deo ekipe odmah kreće put Poljske gde se za dve nedelje vozi poslednja trka na stazi Poznan. Verujem da ćemo nakon toga imati ozbiljnog razloga za slavlje”,  poručio je Vesnić sa autodroma Brno.

Rezultat prve trke CEZ D4-2000

1. Čaba Tot  “seat leon”
2. Zoran Kastratović “reno kilo”
3. Petr Krejči “lotus eksidž”
3. Rudolf Pešović “bmv 320si s2000”

Rezultat druge trke CEZ D4-2000

1. Čaba Tot  “seat leon”
2. Rudolf Pešović “bmv 320si s2000”
3. Petr Krejči “lotus eksidž”

Generalni plasman CEZ-a nakon trke u Brnu
1. Milovan Vesnić 168,5
2. Mladen Lalušić 126,5
3. Rudolf Pešović 92
4. Petr Krejči 84,5
5. Jakub Vzomirski 73          

(FOTO: Lajn Rejsing)


tagovi

Rudolf PešovićMladen LalušićMilovan VesnićCEZ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara