""
""

PETARDA ZA SVA VREMENA! Supersonični Čačani minirali Marakanu, Zvezda izvrnuta na postavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.12.15. | 19:02

Borac ide u četvrtfinale Kupa Srbije posle najbolje partije u istoriji kluba, Zvezda neće dosanjati duplu krunu

Što ne može niko, može - Borac. Ili još preciznije i egzaktnije: ono što na travi Marakane nije uspevalo Mančesteru, Realu i Barseloni jeste čačanskom superligašku koji se poigrao sa četom Miodraga Grofa Božovića i ugravirao svoje ime u sve buduće almanahe srpskog fudbala. Marakana i Beograd to ne pamte. Aktuelna generacija Crvene zvezde je posle istorijske serije prvenstvenih pobeda zabeležila i epski poraz u sudaru sa šumadijskim superligašem... Borac večeras nije bio tek jedan običan srpski klub iz provincije. Borac je bio laka konjica koju je kao barjkatar predvodio supersonični Darko Zorić, a u stopu su ga pratili Jeftović, Vujaklija i Filip Knežević - 1:5.

Izabrane vesti

Ko bi rekao da će se u jednoj običnoj decembarskoj večeri pisati istorija... Zvezda nije ličila na sebe, bila je to klasična transformacija iz šampionskog u zonski tim. Za anale! Za nevericu! Za treženjenje koje na Marakani mogu da shvate i kao kolektivno ateriranje. Spušteni su na zemlju, posebno igrači koji se bore za status, kao i krhka odbrana sa primesama amaterske družine koja je slučajno svratila da vidi šta ima novo u domu nekadašnjeg evropskog šampiona.

Jesu dva gola Čačani postigli iz sumnjivih pozicija, međutim ako ima malo čojstva i junaštva u sebi Miodrag Božović moraće da prizna da je raskomadan u sudaru sa Miloradom Kosanovićem. Da, raskomadan u paramparčad, jer je protiv sebe imao trenerskog vuka, pregršt hijena u plavo-belim dresovima i brze čačanske zebre - Zorića i Kneževića. Pokušao je Miodrag Božović da podigne ekipu svađom sa Miloradom Mažićem sredinom nastavka, ali bio je to pucanj u prazno. Igra Čačana bila je satkana od elemenata Barsine lepote i ubitačnih kontri koje je svojevremeno forsirala Kuperova Valensija.

Odlučio se Miodrag Božović da zaigra svojevrsni fudbalski rulet odlukom da pored povređenog Kataija iz startne postave izostavi Marka Grujića i Uga Vijeiru... Bio je to ulog na čist - promašaj. Takvom postavkom sa Mamadu Mbođom na poziciji zadnjeg veznog šokirao je samo dobro raspoloženu publiku na Marakani, a ne vuka isklesanog u superligaškim borbama - Milorada Kosanovića. Umesto šampionskog valcera u crveno - belom videli smo Moravac u režiji gostiju iz srca Šumadije.

Zvezda je izgledala na ekipu sa početka sezone, bez glave i repa, dok su motivisani fudbaleri Borca nosili u zubima šarenoliku postavu crveno- belih. Domaćin jeste imao početnu inicijativu, ali sve ostalo bilo je u režiji gostiju. U plavo belim dresovima čačanskog Borca igrači Crvene zvezde kao da su videli članove moćne mašine iz Napolija na čelu sa “Pipitom” Iguainom. Odbrana Crvene zvezde na čelu sa kapitenom Lukovićem bukvalno je posramljena u prvom poluvremenu.

Tačno je da je vodećem golu Zorića prethodila vrlo sumnjiva situacija i vrlo verovatno ofsajd pozicija, ali bio bi greh devalvirati minijaturu i lakoću mat pozicija koju su sami sebi stvarali učenici Milorada Kosanovića. Pored pomenutog Zorića simofnijski orkestar bez i jedne falš note predvodio je violinista Srđan Vujaklija koji je i prvenstvenom duelu u Ljutice Bogdana postigao dva gola. Čisto fudbalsko pijanstvo koje je pomerilo mozak centralnim defanzivcima domaćina koji su komičnim reakcijama rasparali i onako nepovezanu igru Crvene zvezde... Svaki napad Borca je mirisao na opasnost, dok se publika na Marakani hvatala za glavu i u neverici gledala kako Čačani rasutraju do večeras bezgrešnu četu Miodraga Božovića. Kapa dole za Milorada Kosanovića i njegov šumadijski vod!

Gol Luke Jovića donekle je pružio nadu Crvenoj zvezdi. Međutim, bila je to samo iluzija, jer je Zorić završio započeto, a Jevtović stavio tačku na ludu šumadijsku noć.

Nije ovo bio šumadijski roknerol. Bio je ovo najbolji mogući tehno. Za istoriju! Za anale! Za sve buduće generacije Borca i jednu od najvećih sramota u istoriji Crvene zvezde.

Čačani su pokazali šta mogu! Pitanje je hoće li ovaj izazov u nekoj dalekoj budućnosti moći da isprati fudbalski krem. Makar se zvao Real Madrid.

CRVENA ZVEZDA - BORAC (Č) 1:5 (0:3)
/Jović 54- Zorić 19 i 45 i 59, Vujaklija 35, Jevtović 74/
Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 3520
Sudija: Milorad Mažić
Crvena zvezda: Kahriman - Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez - Mbođ, Donald, Plavšić (od 51. Vijeira), Ristić, Srnić (od 73. Jovović) - Jović.
Borac: Bajić - Tanasin, Jablan, Miletić, Živković - Mićić, Jovančić, Zorić (od 75. Vukmirović), Jeftović, Knežević - Vujaklija. 


tagovi

SuperligaSrbijaKup SrbijeDarko ZorićFK Crvena zvezdaBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara