""
""

Pionir VS Arena: Razlika je u 18 poena! (STATISTIKA)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.04.16. | 10:00

Mada je u najpaklenijem evropskom košarkaškom borilištu odigrano sedam, a u najvećoj areni u ovom delu Evrope četiri utakmice, odnos je evidentan...

Nebrojano puta tokom poslednjih nekoliko sezona pokretala se diskusija sa pitanjem - da li je Crvenoj zvezdi bolje kada evroligaške okršaje igra u Kombank Areni ili hali Pionir? I uvek je odgovor bio isti, baš kao i u našem tekstu koji smo pisali pre više od godinu dana - Arena donosi finansijsku dobit, privlači veći broj ljudi i svaka utakmica je spektakl za sebe. Ali, prava ludnica je u Pioniru!

Izabrane vesti

To se na konkretnim primerima videlo toliko puta dosad da je jednostavno izlišno trošiti reči. Dovoljno je pogledati samo koga je sve Zvezda srušila u hramu košarke u ulici Čarlija Čaplina da bi se stavila tačka. 

Večita dilema: Arena ili Pionir? (ANKETA)

Međutim, posle gorkog poraza od Darušafake pokrenula se nova tema - kako Crvena zvezda stoji kada su u pitanju same utakmice u dve dvorane, odnosno kakav je učinak crveno-belih u elitnim utakmicama? I tu je odgovor prilično jasan i jednostavan - dvorana "Aleksandar Nikolić" nema alternativu. 

Mada je u najpaklenijem evropskom košarkaškom borilištu odigrano sedam, a u najvećoj areni u ovom delu Evrope četiri utakmice, razlika je evidentna - u celih 18 poena! Naravno, u korist Pionira. 

Igrači Dejana Radonjića pravili su dar-mar kada su svoje protivnike dočekivali u grotlu srpske katedrale. Ne treba podsećati da je aktuelnom šampionu Evrope, madridskom Realu, strpano 94 poena, te da je drugi najefikasniji tim Evrolige Himki ispraćen sa 96 poena. A tu su još i Bajern (85), Unikaha (87), Lokomotiva (80), Cedevita (94)... I upravo u svim tim mečevima, pored igračkog faktora presudan je bio i navijački element, odnosno sama blizina tribina i parketa. 

Marko Gudurić, Kvinsi Miler, Majk Cirbes i društvo igrali su kao u transu kad god su osećali adrenalski udar sa gledališta i jedino je Fenerbahče uspeo da izvuče živu glavu. Tada je Crvena zvezda odigrala i najslabiju utakmicu, sa svega 65 koševa. Ali, to je već bila stvar taktički savršene pripreme od strane najboljeg evropskog trenera - Željka Obradovića

S druge strane, pogled na učinak u Areni jasno daje do znanja da crveno-belima ne prija „kuća“ na Novom Beogradu. Brojke govore za sebe - Fenerbahče 60, Panatinaikos 69, Darušafaka 61... I jedino je susret sa Strazburom, na otvaranju Evrolige popravio prosek - 81 poen. 

Kroz redove treba provući i da je vršački Mileniju, u kojem je Zvezda dočekala Efes, više prijao, jer je tamo ubačen 91 poen. Podsetimo, hala je takođe daleko skromnijeg kapaciteta u odnosu na Arenu...

ZVEZDA U PIONIRU: 

CRVENA ZVEZDA - Real Madrid - 94:88
CRVENA ZVEZDA - Himki 96:91
CRVENA ZVEZDA - Bajern Minhen 85:76
CRVENA ZVEZDA - Fenerbahče 65:88 (Top 16 faza)
CRVENA ZVEZDA - Unikaha Malaga 87:73
CRVENA ZVEZDA - Lokomotiva 80:66
CRVENA ZVEZDA - Cedevita 94:74

*CRVENA ZVEZDA - Anadolu Efes 91:82 (U Milenijumu)

Prosek ubačenih poena: 85,9

ZVEZDA U ARENI:

CRVENA ZVEZDA - Strazbur 81:59
CRVENA ZVEZDA - Fenerbahče 60:74 (Grupna faza)
CRVENA ZVEZDA - Panatinaikos 69:67
CRVENA ZVEZDA - Darušafaka 61:80

Prosek ubačenih poena67,8

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Tarens KinziStefan JovićPionirMajk CirbesKvinsi MilerKombank ArenaEvroligaDejan RadonjićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara