"Rumuni"
"Rumuni"

Piturka: Poklonili smo Grcima treći gol, ali verujem u uspeh

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.13. | 20:54

"Moramo da sačuvamo prednost, ali to ne znači da ćemo se braniti tokom celog meča", poručuje Santoš

RumuniSelektor fudbalske reprezentacije Rumunije Viktor Piturka rekao je da je njegov tim odlučan u nameri da okonča 16. godišnje odsustvo sa prvenstva sveta, bez obzira što u revanšu baraža protiv Grčke mora da nadoknadi dva gola iz prvog meča.

Grci su u petak u Atini pobedili sa 3:1, a Piturka je ocenio da su njegovi igrači napravili previše grešaka u defanzivi opisujući treći gol balkanskog rivala kao "nešto što se dešava na školskim terenima".
"Na ovom nivou takmičenja veoma je teško oporaviti se kada protivniku date takav poklon. Mi smo dobro pripremljeni i, s obzirom na okolnosti, nemamo šta da izgubimo. Nadam se da ćemo ipak uspeti da ostvarimo cilj", rekao je Piturka.

Grčki selektor Fernando Santoš upozorio je svoje igrače da još ništa nije gotovo, iako su u mnogo boljoj poziciji od domaćina u Bukureštu.
"To će biti sasvim drugačija utakmica. Moramo da sačuvamo prednost, ali to ne znači da ćemo se braniti tokom celog meča. Rumuni će igrati ofanzivno, međutim, moramo da ih onemogućimo da kontrolišu utakmicu. Želim da to radimo mi i ako postignemo gol posao će nam biti znatno olakšan", kazao je portugalski stručnjak.

Rumunski fudbaleri tokom današnjeg treninga vežbali su izvođenje penala, ali je Santoš poručio da ne očekuje da će ishod dvomeča biti odlučen udarcima sa "bele tačke".

Revanš utakmica baraža za učešće na prvenstvu sveta između Rumunije i Grčke igra se sutra uveče u Bukureštu od 20 sati.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

baraž za spEvropareprezentativni fudbalRumunijaViktor Piturka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara