"Šampioni Evrope"
"Šampioni Evrope"

Čelsi osvojio Ligu šampiona! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.16. | 18:50

Doduše u konkurenciji omladinaca...

Šampioni Evrope

Omladinci Čelsija drugu sezonu uzastopno okitili su se titulom šampiona Evrope, pošto su u finalu odigranom u Nionu savladali Pari Sen Žermen sa 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Izabranici Adrijana Viviša ujedno su uspeli da uđu u istoriju evropskog fudbala jer su postali prvi tim koji je odbranio titulu u Ligi šampiona, što je nešto što do sada nije uspelo nijednoj ekipi u seniorskoj konkurenciji. Čelsi, za koji nastupaju Englezi i samo jedan Škot, bio je bolji rival, iako se u većem delu meča branio, a kako je odigrao ovo finale izgledalo je da mogu da postignu pogodak u svakom trenutku.

Do vođstva su Plavci stigli u 10. minutu, kada je Fikajo Tomori pogodio nakon gužve posle kornera, a samo dva minuta kasnije imali su i puno sreće jer je najbolji fudbaler Svetaca Žan-Kevin Ogostan promašio udarac sa bele tačke. Nije se predavao francuski tim, pa je preko Meitea ipak izjednačio u 58. minutu. Sjajno je ovaj fudbaler šutirao sa ivice šesnaesterca i matirao golmana Čelsija za 1:1.

Ali, ta je radost Svetaca kratko potrajala. Hitronogi Kejsi Palmer je dva minuta kasnije sjajno umakao odbrani Parižana, rutinski matirao golmana Dešana i doneo Čelsiju novu titulu šampiona Evrope u omladinskoj konkurenciji. 

Iako je PSŽ pokušavao do kraja da dođe do izjednačenja i produžetaka svi napori ovog tima bili su bezuspešni. Ekipa Čelsija se, takođe, ovom pobedom revanširala Parižanima za eliminaciju seniorskog tima Plavaca u osmini finala prave Lige šampiona.

(FOTO: Screenshot)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

Pari Sen ŽermenOmladinska Liga šampionameđunarodni fudbalFrancuskafinaleEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara