""
""

Pljušte šamari Anćelotiju - Bavarci se opet zabavljaju, odbrana zateže, formacija menja

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.10.17. | 16:45

"Sadašnji tim je mnogo bolji od onog s kojim sa osvojio tripletu", kaže Jup Hajnkes pred sutrašnju premijeru sa Frajburgom

Sve je spremno za novu premijeru Jupa Hajnkesa u Minhenu. Legendarni trener vratio se na kormilo Bajerna tokom reprezentativne pauze, a sutra će protiv Frajburga (15.30 časova) u osmom kolu Bundeslige četvrti put u karijeri debitovati na klupi šampiona Nemačke.

Izabrane vesti

Iskusni 73-godišnji stručnjak danas je bio dobro raspoložen. Očigledno mu prija povratak poslu.
„Kada budem napunio 80. godinu, razmisliću da li možda da zamenimn Jogija na klupi Nemačke“, našalio se Hajnkes na početku.

Potom je pričao o utiscima posle nekoliko odrađenih treninga s Bavarcima. Opšte mišljenje nemačkih novinara - svaka izjava Hajnkesa, iako to sigurno nije želeo, šamar je u lice smenjenom Karlu Anćelotiju.
„Imali smo sjajnu nedelju obeleženu intenzivnim radom. Atmosfera je dobra, svi naporno treniraju. Igrači se ponovo zabavljaju, svako od njih će vam reći da je atmosfera u timu izvanredna.“

Prioritet legendarnog trenera je da "zategne" odbranu.
„Bajern je primio sedam golova do sada, što je puno. Da biste bili uspešni morate da budete stabilni pozadi. Sven Ulrlih je dobar golman, napravio je grešku ili dve, ali te stvari se događaju. Odbrana mora da bude kompaktnija, da mu olakša posao. Važno je da budemo kreativni u napadu, ali i odbrana mora da se igra. U njoj mora da učestvuje svako.“

MOZZART KVOTE
(1,10) Bajern (11,00) Frajburg (19,00)
Subota, 15.30

Menja se sve, pa i sistem igre - iz 4-2-3-1 Bajern prelazi u 4-3-3. Nema rotiranja...
„Sadašnji tim je mnogo bolji od onog sa kojim sam osvojio triplu krunu pre nekoliko godina. Rotacije nikakve ne dolaze u obzir, jer moram najpre da pronađem idealnih 11. Imam poverenje u ove igrače. Sistem će zavisiti od igrača, ali preferiram 4-3-3."

Još jedna važna promena - Havija Martineza više nećemo gledati kao štopera.
„Havi dugo nije igrao u veznom redu i mora ponovo da se navikne na to. Želim da stabilizujem odbranu, a sa njim u vezi će mi biti lakše. Moram i osatale igrače da razmrdam. Mats Humels je svetska klasa, Boateng takođe kada je fit, Alaba mora da se vrati na pređašnji nivo...“ 

Sutra protiv Frajburga neće igrati Arturo Vidal koji je povređen, kao i Hames Rodrigez koji se tek juče vratio sa reprezentativnih obaveza.
„Vidal ima problem s mišićem, a ja sam trener koji ne voli da rizikuje. Treba mi zdrav Vidal. Hames je odradio samo jedan trening i ne želim da ga izlažem naporu. Ne brinite, srediću ga. Gledao sam ga nekoliko puta i znam da je fantastičan fudbaler“, zaključio je Jup Hajnkes.

BUNDESLIGA - tabela

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenJup HajnkesNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara