"Miloš Glišić"
"Miloš Glišić"

Slaba uteha: Srbija nadigrala Iran na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.15. | 20:28

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Miloš Glišić koji je postigao 16 poena

Miloš GlišićJuniorska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Irana u meču za plasman od 9. do 16. mesta na Svetskom prvenstvu koje se održava na Kritu. Izabranici selektora Aleksandra Bućana morali su do ulože puno truda i energije da opravdaju ulogu favorita. Semafor je na kraju pokazivao 83:70 (18:13, 21:20, 20:18, 24:19).

Kad su sredinom prve četvrtine srpski juniori zahvaljujući raspoloženim Milošu Glišiću i Vanji Marinkoviću poveli sa 16:5 činilo se da neće imati težak zadatak da stignu do rutinske pobede. Međutim, motivisan Iranci predvođeni odličnim centrom Jusufom Vandom se nisu predavali već su u 26. minutu uspeli da dođu do izjednačenja – 48:48. Uspeo je naš mladi tim brzo da se konsoliduje i ponovo stekne solidnu prednost od pet do sedam poena, ali je trijumf osiguran tek u samom finišu posle uspešnih akcija Ilije Đokovića i Boriše Simanića i trojke Aleksandra Aranitovića.
Igrali smo bez kapitena Laazrevića i Ostojića koji su lakše povređeni, tako da nismo želeli ništa da rizikujemo. Moramo da budemo zadovoljni pobedom, jer smo imali skraćenu rotaciju, a ekipu nije bilo lako povratiti posle poraza u osmini finala. Iran je veoma nezgodna ekipa, puno iskusnija od naše, ali smo sve vreme imali kontrolu igre i rezultata, pa čak i trenucima kad su uspeli da nam se približe“, istako je selektor srpskih juniora Aleksandar Bućan za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

Izabrane vesti

Sledeći meč na Svetskom prvenstvu na Kritu reprezentacija Srbije igra u subotu od 19.00 časova protiv selekcije Južne Koreje.

Srbija: Peno 5, Aranitović 4, Marinković 14, Ostojić, R. Đoković 2, Stojanović 7, I. Đoković 8, Lazarević, Simanić 14, Glišić 16, Vučetić 9, Miladinović 4.

Iran: Mehr, Sorodi, Rezaejfar 12, Alaverdi 10, Jusuf Vand 24, Nasirineh, Rezai, 5 Jafari, Monji, Der Gokasian 16, Šeiki, Azari 3.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Srbijamuška juniorska košarkška reprezentacija SrbijeMiloš GlišićIran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara