""
""

Pobuna - drugi deo! I Ristić razočaran što ne ide na EP: Spreman, zdrav i neprijatno iznenađen

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.17. | 08:45

"Iz novina sam saznao da neću ići u Poljsku... A očekivao sam", kaže univerzalac Crvene zvezde

Bilo klupski, bilo reprezentativni, tek izgleda da srpski fudbal definitivno ne može bez problema. Poslednji su se izrodili u i oko mlade reprezentacije, u osvit Prvenstva Evrope na kome jedna od najtalentovanijih generacija u istoriji ovdašnjeg loptanja cilja medalju. I to najsjajniju.

Klica nezadovoljstva pojavila se juče kad se Darko Lazić javno požalio što nije na spisku selektora Nenada Lalatovića, sinoć je iznenada prostrujala vest da Lacio ne želi da pusti Sergeja Milinkovića Savića u Poljsku, a jutros je jedna od tema domaće sportske štampe što na pomenuto takmičenje neće ići ni Mihailo Ristić.

Izabrane vesti

On je, razumljivo, utučen tim saznanjem.
Razočaran sam. Očekivao sam da ću biti deo ekipe, spremao sam se za Evropsko prvenstvo i verovao da sam zaslužio poziv da idem u Poljsku. Bio sam na svim okupljanjima, standardan sam član ekipe, spreman san, zdrav... Baš sam neprijatno iznenađen“, poverio se univerzalac Crvene zvezde u razgovoru za Informer.

Ristić je u kvalifikacijama za EURO odigrao pet od mogućih 12 utakmica, ali je Nenad Lalatović prilikom objavljivanja spiska odluku o nepozivanju obrazložio rečima da na toj poziciji - centralnog veznog - ima Dejana Melega i Sergeja Milinkovića Savića, kao i da bi sigurno zvao Ristića da ovaj nije bio povređen. A povređen je posle zimskih priprema, u februaru i martu.
Selektor je Lala, njega veoma poštujem, lepo smo sarađivali u Zvezdi. Poštujem njegov izbor i to što misli da ne zaslužujem da igram na EP, ali sam razočaran. Reprezentaciji želim sve najbolje i biću joj najveća podrška. Ni Lala, niti bilo ko iz FSS me nije pozvao da razgovara sa mnom pre sastavljanja spiska. Nažalost, iz novina sam saznao da neću ići u Poljsku“.

Informer, pak, špekuliše da je jedan od razloga Ristićevog izostavljanja sa spiska navodna osveta Fudbalskog saveza Srbije što pre dve godine nije putovao na Mundijalito na Novom Zelandu (pod izgovorom da mora da operiše krajnike), mada tek onda dolazi do zabune zašto bi vezista, a po potrebi i levi bek, dobijao pozive kasnije u mladu reprezentaciju.
Do mene nisu stigla ta govorkanja, a i da jesu, ne bih ih komentarisao. Nisam u sukobu ni sa kim iz FSS. Ponavljam, spremao sam se za EP, želeo sam da budem tamo, očekivao sam to...“, dodao je Mihailo Ristić.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine igra se u Poljskoj od 16. do 30. juna, Srbija se nalazi u B grupi sa Makedonijom, Španijom i Portugalijom.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalNenad Lalatovićmlada reprezentacija SrbijeMlada reprezentacijaMihailo RistićFudbalski savez SrbijeEvropsko prvenstvo 2017.ep mladiFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara