""
""

Počela košarkaška liga Srbije! Mutino čudo s Dorćola oduvalo Metalac, Gavrilović izdominirao

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.10.16. | 18:10

Ekipa Miroslava Nikolića silna na debiju u srpskom šampionatu

Startovala je i Košarkaška liga Srbije. Kakva-takva, naša je. I za nijansu jača nego prethodnih godina. Iako su najbolji srpski klubovi u Jadranskoj ligi, naša KLS i dalje ima šta da ponudi ljubiteljima košarke.

Izabrane vesti

Novu sezonu su otvorili Dinamik i Metalac, a čudo s Dorćola nastavlja meteorski uspeh. Jedan od najmlađih beogradskih klubova, osnovan s namerom da razvija talente je furiozno krenuo u debitantskom nastupu u srpskom šampionatu. Dinamik je pregazio Metalac 104:83, ali to i nije čudo ako se zna u kakvoj je situaciji klub iz Valjeva.

Ekipa Miroslava Nikolića je već na startu prvenstva pokazao da će biti možda i najozbiljniji kandidat za plasman u Superligu. Dinamik se ozbiljno pojačao minulog leta, doveo i neke igrače koji su bili na meti većih i bogatijih, a ambiciozan projekat i sjajni uslovi za rad  privukli su mnoge talentovane košarkaše.

U prvom kolu je stradao Metalac, a oduševio je Strahinja Gavrilović koji je prošlog leta došao u Dinamik sa američkog koledža. Gavrilović je ubacio 27 poena, šutirao bez promašaja sa linije pebala i za tri poena, dok je za dva poena imao učinak 11/17. Sakupio je i devet skokova. Dobar je bio i Andreja Stevanović, novajlija iz Borca. On je dodao 17 poena, Radulović je ubacio 12, Prokopenko i Jeftić po 11, a Katnić 10.

Metalac nije ni mogao da pruži jači otpor s obzirom da je igrao samo sa petoricom košarkaša koji su na terenu proveli po maksimalnih 40 minuta. Đukanović je bio najefikasniji sa 27 poena.

(FOTO: www.kkdynamic.rs)


tagovi

Miroslav Muta NikolićMetalac ValjevoKK DinamikJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara