""
""

POČELO JE! Ljulj presudio i Olimpijakosu, a Dončić postaje bezobrazno opasan igrač! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.10.16. | 22:50

Vasilis Spanulis i družina nisu imali previše šansi u Barklajkard Centru - 83:65

To je Stari kontinent čekao punih pet meseci! Najbolju evropsku klupsku košarku u novom, istorijskom formatu i najkvaltetnije utakmice samog krema. A kakav bi to početak bio kada prve stranice ne bi ispisao možda i najveći i najmoćniji klub na kontinentu - Real Madrid! U prepunom Barklajkard Centru Serhio Ljulj slomio je Olimpijakos i španskom velikanu doneo premijernu pobedu na startu neke nove Evrolige - 83:65 (24:17, 18:23, 20:13, 21:12).

Izabrane vesti

Pravi spektakl viđen je u domu Kraljevkog kluba! Ali i rutinska pobeda u duelu dva bivša šampiona Evrope, sa pomalo neočekivanom ubedljivim ishodom na kraju. Sve se to, naravno, desilo zahvaljujući nezaustavljivom Serhiju Ljulju, koji je još jednom ove sezone bespoštedno davao gorivo Realu i usmeravao ga ka konačnom cilju. Baš kao i od starta sezone, tačnije otkako je preuzeo dirigentsku palicu i prosto zagospodario parketom. Zato i jeste neumoran, neuhvatljiv, zato ni odbrana Olimpijakosa nije imala rešenje za njegov dominantni ples po terenu. 

Na kraju jedan od najboljih igrača Evrope imao je 22 poena (16 koševa u prvom poluvremenu), uz četiri pogođene trojke iz pet pokušaja, ali i četiri asistencije. Dok je Ljulj pakovao i zatrpavao koš Olimpijakosa, ostavljao je najmlađem igraču u timu, Luki Dončiću, veliki prostor da zablista punim sjajem i ponovo pokaže enorman napredak i beskrajno raskošan talenat. I možda nekako ljubitelji košarke mogu da svare činjenicu da je supertalentovani slovenački košarkaš u prvom timu evropskog giganta kakav je Real, ali da već sa 17 godina postaje bezobrazno dobar i opasan igrač - teško. I biće potrebno još dosta vremena!

Ali, ne samo što igra kao da ima deset godina iskustva iza sebe, Dončić je demonstrirao veliki kvalitet na obe polovine terena i da bi ove sezone već mogao da potpuno eksplodira. Za ravno 17 minuta provedenih na parketu Dončić je imao 11 poena i pet skokova, ali i tri asistencije, čime je zajedno sa daleko starijim saigračem, ali i snajperistom Džejsijem Kerolom, bacio veliki Olimpijakos na kolena.

Gosti iz Pireja nisu imali previše šansi na jednom od najvrelijih parketa u Evropi. Uradili su Jorgos Printezis i Vasilis Spanulis sve što su mogli, pomagao im je i Met Lodžeski sa 14 poena, ali na kraju je Real ostvario ubedljiv trijumf. A legendarni tandem crveno-belih meč je završio sa zajedničkih 23 poena - Spanulis je imao 12, a jedan koš manje ubeležio je Printezis. Nikola Milutinov je na terenu proveo osam minuta i za to vreme proknjižio po dva poena i skoka. 

Utisak je da je Olimpijakosu preko potrebna sveža krv i neko ko bi mogao da razmrda redove, jer je očigledno da se tim i dalje oslanja isključivo na iskustvo i kvalitet neponovljivih heroja Pireja. 

I pored toga, Olimpijakos je oružje definitivno položio tek u poslednjih deset minuta, kada se igra tima Janisa Sfairopulosa potpuno raspala. A to su Ljulj i Dončić iskoristili da naprave veliku razliku i ispišu neke nove stranice u knjigama najjačeg evropskog klupskog takmičenja. 


REAL MADRID - OLIMPIJAKOS 83:65 (24:17, 18:23, 20:13, 21:12)

Dvorana: Barklajkard Centar, Madrid.
Gledalaca: -
Sudije: Luiđi Lamonika (Italija), Robert Lotermozer (Nemačka), Olegs Latisevs (Letonija).

REAL MADRID: Rendolf 7, Drejper 2, Fernandez 7, Noćioni, Dončić 11, Rejes 6, Ajon 9 (4sk), Kerol 10, Hanter 4, Ljulj 22, Tompkins 2, Tejlor 3.

OLIMPIJAKOS: Grin, Birč 6, Jang 1, Papapetru, Spanulis 12, Agravanis 6, Milutinov 2 (2sk), Printezis 11, Papanikolau 4, Mancaris 3, Heket 6, Lodžeski 14.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Džejsi KerolEvroligaLuka DončićMet LodžeskiOlimpijakosReal MadridSerhio LjuljVasilis Spanulis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara