""
""

POLUVREME: Orlići lete ka Češkoj, Špancima potrebno dva gola da bi nas izbacili (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.10.14. | 18:48

Izabranici Radovana Ćurčića jako blizu plasmana na EP

Mnogi su sumnjali u njih, čak se pomalo i pribojavali tog revanša u Kadizu, tačnije neke eventualne rezultatske katastrofe, ali Orlići su se izdigli iznad svega i posle prvih 45 minuta vode protiv Šapnije sa 1:0! Srbija je do zlata vredne prednosti došla u 31. minutu autogolom veziste domaćeg tima Saula, koji je nakon oštrog ubacivanja Aleksandra Pešića sa strane ugurao loptu u svoju mrežu

To sada praktično znači da je naš tim u sjajnoj poziciji, pošto će Furiji biti potrebna dva gola u nastavku kako bi obezbedila plasman na Evropski šampionat u Češkoj naredne godine, s obzirom da je prvi meč u Jagodini završen bez golova.

Izabrane vesti

Španci su krenuli dosta agresivnije i odlučnije, kao što smo uostalom i mogli da očekujemo, ali s nekoliko oštrijih startova na sredini - koji su nas doduše koštali žutih kartona - nekako smo uspeli da ih umirimo. Domaćin je prvi put zapretio u 13. minutu posle udarca Iska s ivice šesnaesterca, međutim, Dmitrović je skrenuo loptu u korner. 

Najbolju priliku Španci su imali sredinom prvog dela. Opasni Deulofeu lepo je proigrao štopera Serhija Gomeza, ovaj se našao praktično oči u oči s Dmitrovićem, ali naš čuvar mreže ponovo je bio na visini zadatka. Pre nego što su postigli taj vodeći pogodak naši momci imali su jednu opasnu kontru. Pešić je izvanredno povukao, pretrčao dobrih četrdesetak metara, a onda uposlio Kostića, koji se malo malo spetljao prilikom prijema i šansa dva na jedan je propala.   

Kako se bližio kraj prvog poluvremena Furija je dodavala gas, na sreću, uspeli smo da izdržimo taj pritisak i na odmor odemo s prednošću.
---------------------------------------------------------------------------

ŠPANIJA - SRBIJA 0:1
/Saul 31ag/

Mesto: Kadiz.
Stadion: Ramon de Karnaca.
Sudija: Feliks Cvajer (Nemačka).

SRBIJA: Dmitrović, Stojković (Filipović), Veljković, Ćirković, Petrović,
Kovacević, Radoja, Čausić, Kostić, Srnić, Pešić (Čavrić).

ŠPANIJA: Kepa, Mankiljo, Serhi Gomez, Muniesa (Oliver Tores), Gaja,
Saul, Serhi Roberto, Isko, Muniain (Ramirez), El Hadadi, Deulofeu (Sarabija). 

(foto: MN Press)


tagovi

baraž za epEvropamlada reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara