""
""

Porto bez trofeja, Stojiljković posle drame prigrabio kup (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.16. | 21:12

Braga bolji izvela penale u finalu portugalskog kupa, Andre Silva dao dva gola za Zmajeve

Fudbaleri Brage ispisali su nove stranice klupske istorije, a Zmajevi iz Porta želeće da što pre zaborave ovu tužnu sezonu. U finalu portugalskog kupa odigranom u Lisabonu, ekipa Brage slavila je posle penala sa 4:2. U regularnom toku bilo je 2:2, a rezultat se nije menjao ni posle produžetaka.

Izabrane vesti

To je drugi trofej nacionalnog kupa za Bragu, dok je Porto na očajnu sezonu spustio ne tamnu, nego najcrnju zavesu.

Heroj trijumfa Brage bio je golman Marafona, koji je odbranio penale Ereri u drugoj i Pereiri u četvrtoj seriji.

Pogotke za Bragu iz penala dali su Santos, Stojiljković, Hasan i Gojano, dok su za Porto precizni sa bele tačke bili Lajun i Neves.

Meč u portugalskoj prestonici bio je pun obrta, a Braga je propustila priliku da u regularnom toku osvoji trofej pošto je imala prednost od 2:0.

Najpre je Rui Fonte u 12. minutu doveo Bragu u vođstvo, a kada je Hozue u 58. minutu duplirao prednost činilo se da je već tada sve gotovo.

A onda je na scenu stupio Andre Silva i vratio Porto iz mrtvih. Prvo je u 62. minutu iskoristio nesmotrenost odbrane Brage i sa dva metra gurnuo loptu u mrežu, a zatim je spektakularnim makazicama u 91. minutu bukvalno ugurao Zmajeve u produžetke.

Tamo ni jedni, ni drugi nisu imali dovoljno snage i sposobnosti za treći gol i kako je vreme odmicalo delovalo je da im je jedini cilj samo kako da se domognu penala.


(FOTO: Action Images)


tagovi

PortugalPortoNikola StojiljkovićKup PortugalaEvropaBragaAndre Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara