"Senina kaciga u Hamiltonovim rukama"
"Senina kaciga u Hamiltonovim rukama"

Poseban poklon za Hamiltona - kaciga Ajrtona Sene (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 10.06.17. | 21:22

Pol pozicija broj 65 za Britanca

Senina kaciga u Hamiltonovim rukamaOdlučilo je 0,33 sekunde. Toliko brži bio je Luis Hamilton od Ferarijevog Sebastijana Fetela u kvalifikacijama za trku Formule jedan za Veliku nagradu Kanade. Britanac u Mercedesu tako je stigao do 65. pol pozicije u karijeri čime je izjednačio učinak legendarnog Ajrtona Sene.

I kao nagrada - onu koju će zauvek čuvati kao uspomenu - kaciga tragično preminulog Brazilca. Poklon kakav se ne dobija svaki dan. Uručili su mu je lično članovi Senine porodice. Sada je pred Hamiltonom, koji je u Kanadi pobeđivao na pet od devet trka na kojima je učestvovao, samo još istorijski rekord Mihaela Šumahera od 68 pol pozicija.
Drhtim! Znam da je Ajrton mnogima bio omiljeni vozač, meni svakako jeste. On me je inspirisao da budem ovo što sam danas. Ovo je velika čast“.

Izabrane vesti

Međutim, tek sutra sledi prava stvar. Jer sutra se vozi za bodove, a Hamilton ih trenutno ima 25 manje od Fetela.

Treće mesto u kvalifikacijama zauzeo je Hamiltonov klupski kolega Valteri Botas, četvrti je bio Ferarijev Kimi Rajkonen. Dalje redom Maks Verštapen, pa njegov kolega iz Red Bula Danijel Rikijardo, sedmi je kroz cilj prošao Felipe Masa iz Vilijamsa, zatim Serhio Perez i Esteban Okon, pa Niko Hulkenerg...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ajrton SenaFormula 1Luis HamiltonVN Kanade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara