""
""

Poslednja šansa za Lasogu

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.12.16. | 15:59

Šalke spreman da dovede na pozajmicu zaboravljenog napadača Hamburgera

Šalke je tokom jeseni dosta kuburio s napadačima, a kada su u finišu spali na mladog Albanca Avdijaja postalo je jasno da se špic napada mora hitno pojačati. Redom su tokom jeseni zbog povreda otpadali Huntelar, Embolo, Di Santo, na kraju i Kamerunac Čupo-Moting, pa je u poslednjem kolu špic predvodio ofanzivni vezista Konopljanka.

Izabrane vesti

Zato su čelnici Šalkea odlučili da hitno angažuju napadača za drugi deo sezone, ali se neće zaletati sa kupovinom, već idu na proverenu varijantu, pozajmica do kraja sezone. Izbor je, piše uvek precizni Bild, zaboravljeni napadač Hamburgera Pjer-Mišel Lasoga, koji se muči da povrati golgeterski njuh na Folkspark stadionu.

Lasoga, izvesno je nema budućnost u Hamburgu, na šta ukazuje i činjenica da je tek četvrta napadačka opcija iza Austrijanca Mičija Gregoriča, Amerikanca Bobija Vuda i talentovanog Luke Valdšmita. Ove sezone odigrao je samo 26 minuta, a u celoj 2016. godini postigao je samo dva gola što je premalo.

Čak je i njegova majka nekoliko puta tokom jeseni napadala čelnike kluba zašto njen sinčić ne igra, mada čak i kada je dobijao šansu kod Bruna Labadije i Markusa Gizdola nije umeo da je iskoristi. Srećom, pojavila se opcija sa selidbom u redove kluba u kojem je ponikao i napravio prve fudbalske korake i videćemo hoće li mu promena sredine prijati.

Šalkeu kratkoročno sigurno hoće, jer Čupo-Moting ide na Kup afričkih nacija sredinom januara, što će biti dobra prilika za Lasogu da uhvati zalet dok je konkurencija povređena. U Hamburgu neće zadržavati Lasogu na silu, on je ionako na spisku za odstrel na kojem se već nalaze Hrvat Alen Halilović i Šveđanin Nabil Bahui, a sa kojeg je već uklonjen Brazilac Kleber koji je otišao u Santos.

Lasoga sa Hamburgerom ima ugovor do leta 2019. godine, a trebalo bi da se preseli na pozajmicu u Šalke do juna 2017. Ovo će ujedno biti i poslednja šansa za 25-godišnjeg napadača da pokaže zašto su ga nekad smatrali najvećim nemačkim talentom ili da nastavi svoj hod u raljama prosečnosti iz kojih ne može da se iskobelja već nekoliko godina.

(FOTO: Action Images)


tagovi

TransferiPjer-Mišel LasogaNemackaHamburger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara