"Magat"
"Magat"

Poslednji diktator Evrope udario na Engleze: Teško vam je da trenirate, zato ništa niste uradili 50 godina!

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.12.14. | 10:56

Feliks Magat bi da se vrati u London, samo je pitanje ko će ga posle ovih reči angažovati

MagatIscrpljujući treninzi, nesvakidašnje metode, čelična disciplina i prepoznatljiv stil igre. Sve su to zaštitni znakovi Feliksa Magata, koji su se „primili“ u Bundesligi, ali čim je prešao preko granice iskusni nemački stručnjak nije uspeo. Zato je letos napustio Fulam, pošto je propao plan u njegovom opstanku u Premijerligi, mada bivši strateg Bajerna, Šalkea i Volfsburga za to krivi engleske fudbalere i kaže da je problem u njihovom mentalitetu, a ne u njegovim trenerskim metodama.
Englezima je teško da treniraju. Koji to profesionalni sportista ne može da na teren dvaput dnevno? I to samo jednom sedmično. Za mene je to potpuna šala“, rekao je Magat.

Dok je bio u Ajntrahtu iz Frankfurta dobio je nadimak poslednji evropski diktator, na treninzima Šalkea branio je igračima da se osveže („i ja sam trčao sa njima ceo trening i nisam pio vodu“), primoravao ih da trče stepenicama od podnožja do vrha stadiona, pa je zbog svega toga prozvan - Sadam Husein - uz napomenu da takvo fudbalsko obrazovanje duguje Branku Zebecu, koji je Nemce učio fudbalu.   
„Za razliku od nas Nemaca, koji uživamo u uspesima minulih 50 godina, Englezi ništa nisu osvojili u tom periodu. Mi smo zahvaljujući germanskom mentalitetu pogodni za timske sportove, naročito fudbal. A igrači Fulama su, na primer, imali problema sa disciplinom, bili su na sve osetljivi“.

Izabrane vesti

S druge strane, iako se nije proslavio u Premijer ligi i javno je kritikovao Engleze, Feliks Magat uverava da bi voleo da se vrati na Ostrvo.
Ukoliko ponovo dobijem ponudu nekog kluba iz Londona došao bih tamo. Voleo bih da godinama živim i radim u Engleskoj. Odluka će zavisiti od situacije u kojoj se nalazi klub koji mi nudi posao. Ono što tražim je solidan, dobro vođen klub“, zaključio je Magat.

Dodali bismo: i igrače koji će da ga trpe.

(FOTO: Action images)


tagovi

ČempionšipEngleskaFeliks MagatFulam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara