Poslednji korak ka velikom cilju: Velikan se vraća u prvu ligu!

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.05.18. | 10:30

Lokomotiva iz Sofije posle tri godine tavorenja u nižem rangu ima priliku da se vrati u elitu

Samo godinu dana posle istorijskog plasmana u elitu, Vitoiši se smeši povratak u drugu ligu. U drugoj finalnoj utakmici, ekipa iz Bistrice, koja je u debitantskoj sezoni upisala svega dva trijumfa, ugostiće sofijsku Lokomotivu. Gosti iz prestonice nisu uspeli da obezbede direktnu promociju, ali se nadaju da je danas kraj trogodišnjem bitisanju u nižim ligama zbog finansijskih problema.

Lokomotiva je te 2015. sa trećeg mesta izborila Evropu, ali je nedugo zatim bankrotirala i preselila se u četvrtu ligu. Železničari su se brzo popeli u treći rang, da bi usled reformi u tamošnjem fudbalu sezonu 2016/2017 odigrali u drugoj ligi. Tada su bili šesti, ali godinu dana kasnije stekli su pravo da se domognu prve lige.

Izabrane vesti

Srpski trener na klupi Lokosa Mladen Dodić uzda se u iskustvo Iva Ivanova, Aleksandra Branekova i Brazilca Toma. Golman Andrea Efremov trenirao je smanjenim intenzitetom tokom nedelje, ali će verovatno biti među stativama u odlučujućem meču. Jedini ozbiljniji izostanak predstavlja neigranje suspendovanog defanzivca Emila Vijačkog.

Vitoša je materijalizovala novi format u šampionatu i nakon što je eliminisala Pirin, samo jedan meč deli je od opstanka. Ipak, strateg Vitoše istakao je u najavi utakmice da velikan iz Sofije ima ulogu favorita.

BUGARSKA 1 - BARAŽ 

Petak
19.00: (3,15) Vitoša (3,15) Lokomotiva Sofija (2,25)

Foto: Shutterstock


tagovi

Bugarska 1sportsko klađenjeLokomotiva SofijaVitoša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara