""
""

Potpuno iznenađenje: Roma ima novog direktora - niko ga nije pominjao

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.10.16. | 21:57

Vučica se rastala sa Valterom Sabatinijem i produžila ugovor sa Radžom Najngolanom

Prethodnih dana se šuškalo, večeras je potvrđeno: Valter Sabatini nije više sportski direktor Rome. Posle pet godina rada na Olimpiku, 61-godišnji stručnjak za transfer politiku zvanično je napustio Olimpiko.

Niti su čelnici Vučice u poslednje vreme bili zadovoljni njegovim radom, niti je sam Sabatini bio srećan poslovnim potezima predsedika Džejmsa Palote. Zato je odlučio da ode, a Roma je ekspresno imenovala njegovog naslednika.

Izabrane vesti

I time iznenadila kompletnu sportsku javnost u Italiji. Mada se prethodnih dana govorilo da su mogući naslednici Sabatinija Arijedo Brajda (dokazan za vreme poslovanja u Barseloni), Andrea Berta (preporučio ga odličan rad u Atletiku iz Madrida) i Monći (čudotvorac iz Sevilje), Vučica se opredelila za - Frederika Masara.

U pitanju je malo poznati funkcioner koji je bio šegrt upravo kod Valtera Sabatinija. Najpre u Palermu, gde je počeo da „peče zanat“, zatim i u Romi, gde ga je dosadašnji sportski direktor i doveo posled zajedničke epizode na Sicijili. Frederik Masara, nekadašnji golgeter i trener nižerazrednih italijanskih klubova, imao je priliku da na licu mesta uči kako se radi u velikom klubu, a sad je dobio šansu da formira tim po svojoj želji.

Istovremeno sa promenom u fotelji sportskog direktora, Roma je završila još jedan posao. Kao što se i očekivalo, novi ugovor sa Vučicom potpisao je Radža Najngolan. Umesto dogovora oročenog do juna 2018. belgijski reprezentativac je saradnju produžio do 2020. godine, po znatno boljim finansijskim uslovima.

Prema odredbama novog ugovora, Najngolan će zarađivati 5.000.000 evra po sezoni, čime je postao drugi najplaćeniji fudbaler tima (iza Danijelea de Rosija, 6.500.000) i treći u Seriji A (na prvom mestu je Gonzalo Iguain).

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaItalijaRadža NajngolanRomaSerija AValter Sabatini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara