"Slavlje posle gola Didijea Drogba"
"Slavlje posle gola Didijea Drogba"

Povratak šampiona: Drogba pogodio, talični Di Mateo pobedio sa penala u sudijskoj nadoknadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.10.14. | 22:34

Čelsi nemilosrdan u okršaju sa Mariborom, Šalke preokrenuo protiv Sportinga, koji nije mogao sa igračem manje

Slavlje posle gola Didijea DrogbaLjudi koji su pisali istoriju Ligu šampiona ponovo su zasijali pod svetlima reflektora. Tandem koji je pre dve godine pokorio Evropu podsetio je fudbalske fanatike na sezonu 2011/2012 kada se Čelsi popeo na pobednički tron. Didije Drogba je u rutinskoj pobedi Plavaca nad Mariborom od 6:0 postigao prvi gol u najkvalitetnijom klupskom takmičenju sveta još od “onog” finala sa Bajernom, dok se njegov tadašnji šef Roberto Di Mateo umalo obrukao na povratničkom meču u Ligi šampiona, ali ga je spasio pogodak Erika Čupo-Motinga sa penala u trećem minutu sudijske nadoknade za tesnu pobedu nad brojčano inferiornim Sportingom od 4:3.

Drogbin gol protiv nedoraslog šampiona Slovenije, istina, nije bio ni izbliza bitan kao neki njegovi prethodni u dresu londonskog tima, ali su navijači barem mogli da se prisete svih radosti koje im je doneo vrsni golgeter. Ovaj put u ulozi rezerviste, koji je šansu dobio tek pošto je Loik Romi zbog povrede zadobijene kod postizanja prvog gola morao da napusti teren.

Izabrane vesti

Samo šest minuta bilo je dovoljno napadaču Obale Slonovače da gostima objasni da nema osnova nadati se iznenađenju na Stamfordu. Sa penala za 2:0. I tek uvod u potpunu katastrofu Slovenaca.

Već do kraja poluvremena prednost je narasla na 3:0 s obzirom na to da je Džon Teri u maniru krilnih napadača istrčao kontru posle korne Maribora i akciju Edena Azara i Seska Fabregasa – iz ofsajda doduše – kruniosa pogotkom za 3:0. Tek što je počeo drugi deo igre Felipe Luiz je probio po levoj strani, uposlio Azara, a Mitja Viler nesretno loptu poslao u svoju mrežu za 4:0. Kad već nije uspeo tada, Azar se potrudio da u 77. minutu i on svoje ime upiše u listu strelaca, a potom u 90. posle minijature kojom je zavrteo rivalima glavu postigne i drugi gol za konačnih 6:0.


ČELSI – MARIBOR 6:0 (3:0)
/Remi 13, Drogba 23pen, Teri 33, Viler 54ag, Azar 77, 90/

Stadion: Stamford Bridž;
Sudija: Dani Makeli (Holandija);

Čelsi (4-2-3-1): Čeh – Ivanović, Zuma, Teri, Luis – Fabregas (od 60’ Ake), Matić – Vilijan, Oskar (od 73’ Solank), Azar – Remi (od 16’ Drogba);

Maribor (4-4-2): Handanovič – Stojanović, Rajčević, Šuler, Viler (od 57’ Vršič) – Mejač, Mertelj, Filipović, Bohar – Tavares (od 72’ Mendi), Ibrahimi (od 68’ Zahovič).Čupo-Moting spasio Di Matea

Čelsi je, dakle, nagovestio da će i ove sezone konkurisati za najviši plasman, dok bi Di Mateo, arhitekta najvećeg uspeha Plavaca, morao da bude zadovoljan i ako se domogne i mestu među 16 najboljih. Jer, u okršaju sa Sportingom Šalke je ispoljio sve svoje boljke. A ima ih na pretek.

Nani je već u 16. minutu doveo goste iz Lisabona u vođstvo i ko zna šta bi bilo da neoprezni Maurisio već u 33. nije zaradio drugi žuti karton i ulio život u igru Šalkea. Činilo se da će baš on Portugalcima zadati  smrtonosni udarac. Slutilo je na takav rasplet. Redom su pogađali Činedu Obasi, pa iz nedozvoljene pozicije i prekaljeni as Klas-Jan Huntelar i na kraju Benedikt Hevedes.

Šalke je vodio sa 3:1, Portugalci su bili u nokdaunu.

Adrijen Silva je, međutim, probudio riku Lavova. Umesto da se pomiri sa porazom 25-godišnji napadač, nekada član svih mlađih selekcija Portugala, prvo je pogodio sa kreča za 2:3, a potom 12 minuta pre isteka regularnih 90 još jednom za izjednačenje.

I onda se, kao u “onom” finalu sa Bajernom, nebo smilovalo nad taličnim Di Mateom. Kada su svi već pomislili da će Sporting odneti bod sa Feltins arene sudija Sergej Karašev je svirao najstrožu kaznu za Šalke, a Erik Čupo-Moting obradovao Gelzenkirhen.


ŠALKE – SPORTING 4:3 (0:1)
/Obaci 34, Huntelar 51, Hevedes 60, Čupo-Moting 90+3 - Nani 16, Silva 78/

Stadion: Feltins arena;
Sudija: Sergej Karašev;

Šalke (4-2-3-1): Farman  - Ućida, Hevedes, Ajhan, Aogo - Nojštater, Heger – Draksler (od 82’ Sam), Boateng (od 46’ Čupo-Moting), Obasi (od 65’ Obasi) – Huntelar.

SPORTING (4-3-2-1): Rui Patrisio - Sedrik, Paulo Oliveira, Maurisio, Silva - Žoao Mario (od 38’ Sar), Karvaljo, Adrijen Silva – Kariljo (od 89’ Kariljo), Nani – Slimani (od 25’ Montero).

(FOTO: Action Images)


tagovi

Adrijen SilvaČelsiDidije DrogbaEden AzarEngleskaEvropaLiga šampionaMariborNemackaPortugalRoberto Di MateoSlovenijaSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara